Bakan Nebati'den ABD'nin TÜSİAD mektubuna cevap: Endişelenmeyin

Bakan Nebati'den ABD'nin TÜSİAD mektubuna cevap: Endişelenmeyin

ABD'nin TÜSİAD'a da gönderdiği ve Rusya ile ilişkiler nedeniyle yaptırım tehdidinde bulunduğu mektuba dair Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den açıklama geldi.

Bakan Nebati'den ABD'nin TÜSİAD mektubuna cevap: Endişelenmeyin
16px
24px
26.08.2022 07:03
ABONE OLgoogle

ABD Hazine Bakanı Yardımcısı Adewale Adeyemo'nun, Rusya'ya yönelik yaptırımlar kapsamında yaptırım uygulanan kişi ve kuruluşlar ile kurulabilecek ilişkilerin Türkiye’de faaliyet gösteren şirketlere de yaptırım riski olarak yansıyabileceğine yönelik mektubuna hükümetten ilk yanıt geldi.

TÜSİAD’ın 23 Ağustos’ta kendisine de gönderildiğini doğruladığı mektupla ilgili bugün Twitter’dan mesajlarını paylaşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Türk iş dünyası örgütlerine iletilen mektubun iş çevrelerimizde bir endişe yaratması anlamsızdır. Türkiye dünyanın en önemli siyasi ve ekonomik güç merkezlerinden biridir. İş dünyamız devletinin gücünü her zaman yanında hissetmelidir.” dedi.

WSJ: ABD Türk şirketleri uyardı, TÜSİAD'a yaptırım mektubu gönderdi

Nebati’nin açıklaması şöyle:

Türk iş dünyası örgütlerine iletilen mektubun iş çevrelerimizde bir endişe yaratması anlamsızdır. Türkiye dünyanın en önemli siyasi ve ekonomik güç merkezlerinden biridir. İş dünyamız devletinin gücünü her zaman yanında hissetmelidir.

Müttefikimiz ve ticaret ortağımız ABD’nin işletmelerini ekonomimize yatırım yapmaya davet ettiğini görmekten memnuniyet duyuyoruz.

Ülkemiz müttefikleriyle birlikte küresel ve bölgesel zorluklara karşı ortak çaba sarf etmeye ve işbirliğini güçlendirmeye önem veriyor.

ABD Hazine Bakanlığı’nın Türk iş dünyası örgütlerine gönderdiği mektupta da belirtildiği üzere, Türk işletmeleri dünyadaki en yenilikçi şirketler arasında yer alıyor ve önemli zorlukların üstesinden gelmeye devam ediyor.

Türk İş dünyası gerek iş ahlakı gerekse hızlı çözüm üretme yeteneği ve esnekliğiyle nice başarılara imza attı ve artmaya devam edecek. Adewale Adeyemo'nun TÜSİAD'a gönderdiği uyarı mektubu ortaya çıktı

Barışı ve daha fazla ticareti hedefleyen diplomasimizle iş insanlarımızın küresel ekonomide daha önemli bir rol oynaması için güçlü bir insiyatif ortaya koyuyoruz.

Türkiye ekonomisinin tüm aktörleri, serbest piyasa ekonomisi ilkelerine bağlıdır. Küresel ticarette daha fazla pay sahibi olmaya çalışmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bu yolda iş dünyasının yanındadır.

Ayrıca komşularımızla başta turizm olmak üzere çeşitli sektörlerde, yaptırımlara konu olmayan çerçevede, ticari ve ekonomik ilişkilerimizi geliştirmeye kararlıyız.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde