Bakan Nebati çok sinirlendi. Hepsinin canına okuyacağız

Bakan Nebati çok sinirlendi. Hepsinin canına okuyacağız

Konut satışı yapılan internet sitelerinde sahte ilanlarla fiyatların şişirildiğinin tespit edildiğini belirten Bakan Nebati “Fırsatçılık yapanlara bunun hesabını soracağız, canlarına okuyacağız” dedi.

Bakan Nebati çok sinirlendi. Hepsinin canına okuyacağız
16px
24px
06.06.2022 15:48
ABONE OLgoogle

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, önceki gün AKP'nin Kızılcahamam kampında yaptığı değerlendirmede, döviz piyasasında istikrarı sağlamak için devreye alınan Kur Koruma Mevduatın (KKM) bütçeye maliyetinin 21,1 milyar TL’yi bulduğunu söyledi. Bakan Nebati, “Ancak sistem uygulamaya alınmasaydı bütçe zararı 414 milyar lira olacaktı” dedi. Maliye korkusu! 10 binden fazla emlak ilanı silindi

NEBATİ: "CANLARINA OKUYACAĞIZ"

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; Konut satışının yapıldığı internet sitesinde sahte ilanlarla fiyatların şişirildiğinin tespit edildiğini söyleyen Bakan Nebati, şu ana kadar bu şekilde fırsatçılık yapan 65 bin kişinin tespit edildiğini ifade etti. Bakan Nebati, “İlana koyuyor ama aslında öyle bir ev yok. Ama bu ilanları görenler de fiyatları artırıyor. Fırsatçılık yapanlara bunun hesabını soracağız, canlarına okuyacağız” dedi.

YAKIN DÖNEMDE FAİZ İNDİRİMİ YOK

Türkiye’nin enflasyonla mücadelede bugüne kadar attığı adımların değerlendirildiği toplantıda Bakan Nebati, 2023 hedeflerinden birisinin enflasyon oranlarında kalıcı bir düşüşün sağlanması olduğunu aktardı. 2022 yılı sonu için yüzde 48-49; 2023 yılı sonu için ise yüzde 19,9 enflasyon tahminini paylaşan Nebati’nin yakın bir dönemde faiz indiriminin düşünülmediğini, ekonomik göstergelerde beklenen iyileşmelerin ardından ise faizlerin aşağıya çekilebileceğini söylediği aktarıldı. İhracat rakamlarında rekor kırılmasına karşın dış ticaret açığının fazla olması da toplantının önemli başlıklarından birisiydi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde