Bakan Muş'tan Gümrük Birliği'ni güncelleme vurgusu

Bakan Muş'tan Gümrük Birliği'ni güncelleme vurgusu

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Gümrük Birliği'nin güncellenmesine dönük sürecin Türkiye ile Avrupa Birliği'nin ticari ve ekonomik alandaki ilişkilerini daha da ileriye taşıyacağını, bunun iki taraf için de ekonomik yararlar sunacağını söyledi.

Bakan Muş'tan Gümrük Birliği'ni güncelleme vurgusu
16px
24px
15.06.2021 16:11
ABONE OLgoogle

Muş, Brüksel temaslarının ardından Türkiye'nin AB Daimi Temsilciliği'nde basın toplantısı düzenledi.

14 Haziran tarihinde AB Komisyonu Kıdemli Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis ve AB Komisyonu Ekonomiden Sorumlu Üyesi Paolo Gentiloni ile görüşmelerde bulunduğunu bildiren Muş, "AB’nin ekonomi ve ticaretten sorumlu en önemli iki ismiyle Türkiye ve AB arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri, Türkiye-AB pozitif gündemini ele aldığımız oldukça verimli görüşmeler gerçekleştirdik." dedi.

Muş, 24-25 Haziran'da Brüksel'de AB Liderler Zirvesi gerçekleştirileceğini anımsatarak, "Bu zirvede, diğer hususların yanı sıra ülkemiz ile ekonomik ilişkilerin geleceği de masaya yatırılacak. Bu vesileyle zirve öncesinde gerçekleştirdiğimiz bu temaslarda AB ile ülkemizin stratejik iş birliğinin önemi ve Türkiye AB ilişkilerinde pozitif gündem oluşturulmasının hem Türkiye hem de AB çıkarına olduğu hususunda bir mutabakat olduğunu müşahede ettik. Görüşmelerimizde, AB tarafında ülkemiz ile ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konusunda güçlü bir kararlılık olduğunu ifade edebilirim." şeklinde konuştu.

"İş birliği iki tarafın çıkarına"

Türkiye'nin, küresel sorunların çözümüne yönelik olarak her zaman uluslararası iş birliğinden yana tavır sergilediğini, insanlığın selameti adına üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmek için hep ön saflarda yer aldığını vurgulayan Muş, küresel ve bölgesel meselelerin çözümünde Türkiye ve AB'nin ortak çalışması ve iş birliği yapmasının her iki tarafın da çıkarına olduğunu kaydetti.

Muş, görüşmelerde AB tarafına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adil ve kalkınmayı destekleyen küresel inisiyatiflerin öncüsü olduğunu ilettiğini söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde