Bakan Kurum'dan talimat! İskeleler yıkılacak, 81 ile yeni genelge gönderildi

Bakan Kurum'dan talimat! İskeleler yıkılacak, 81 ile yeni genelge gönderildi

Bundan sonra iskeleler denize girilmesinin mümkün olduğu kumluk, çakıllık kıyı alanlarında değil, sadece denize girme ve güneşlenme imkânının bulunmadığı kayalık alanlarda yapılacak.

Bakan Kurum'dan talimat! İskeleler yıkılacak, 81 ile yeni genelge gönderildi
16px
24px
09.04.2021 05:00
ABONE OLgoogle

İskele üzerinde kapalı alan oluşturulması yasaklanırken, deniz taşıtlarının yanaşmasına da izin verilmeyecek. Sahillere çekidüzen verecek genelge Bakan Murat Kurum imzasıyla valiliklere gönderildi.

Kaçak yapılarla mücadelede atılan önemli adımlardan sonra sıra iskelelere geldi. Sahillerde güneşlenme ve denize girme amaçlı (rekreatif) iskeleler için düzenlemeye gidildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ortak bir çalışma yaparak güneşlenme iskelelerinin yer seçimi kurallarını belirledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imzasıyla yayımlanan rekreatif amaçlı iskele genelgesinde öne çıkan başlıklar şöyle:

NEREDE İSKELE YASAK?

- Rekreatif amaçlı iskeleler denize girilmesinin mümkün olduğu kumluk, çakıllık kıyı alanlarında yapılamayacak, sadece denize girme ve kıyıda güneşlenme imkânının bulunmadığı, kıyının kayalık karakter gösterdiği alanlarda yapılabilecek.

- Rekreatif amaçlı iskeleler çevreye duyarlı, sökülüp takılabilir ahşap ve benzeri malzemeden yapılacak.

- Yalnızca denize girme, güneşlenme ve amatör su sporları gerçekleştirmek amacıyla kullanılacak iskelelere deniz taşıtı yanaştırılamayacak, bağlanmayacak.

Gülistan Alagöz/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde