Bakan Bilgin'den EYT açıklaması: Çözüm aşamasına geldik

Bakan Bilgin'den EYT açıklaması: Çözüm aşamasına geldik

Bakan Bilgin asgari ücrete ilişkin yaptığı açıklamada "Önümüzdeki Aralık ayında yeniden asgari ücreti değerlendireceğiz. Enflasyonun etkisini, tahribatını dikkate alarak yeni bir değerlendirme sonucunda kararımızı açıklayacağız' dedi.

Bakan Bilgin'den EYT açıklaması: Çözüm aşamasına geldik
16px
24px
23.09.2022 15:45
ABONE OLgoogle

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, HAK-İŞ Konfederasyonu’nu ziyaretinde konuştu.

Bakan Bilgin EYT'ye ilişkin ise "Onunla ilgili bir çözüm aşamasına geldik. O dosyayı tamamladığımız gün bir basın toplantısı ile ya da başka bir şekilde Türk kamuoyuyla paylaşacağız. Acil olan sorunların ertelenmemesi gerekir" dedi.

Bilgin ayrıca "Geçici işçilerimiz hala geçici işçi. Bir türlü geçmeyen bir işçilik dönemi var. Bunu çözeceğiz, bunun çözülmesi lazım. Sözleşmeli personel meselesi medyada yer aldı. Bakanlar Kurulunda gündeme gelmedi. Biz hazırlığımızı yaptık.

(Taşeron işçi) 90 bin civarında bir işçi kapsam dışında kaldı. Onların kamuya kadrolu işçi olarak geçmesi konusundaki bütün çalışmalarımızı tamamladık.

Sözleşmeli personelin kadroya geçmesi konusu bakanlar kurulunda gündeme gelmedi.

Türkiye büyüyerek, ihracat yaparak enflasyona karşı mücadele edecek." açıklamalarında bulundu. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde