Bakan Bilgin asgari ücrette ‘eşiği’ açıkladı

Bakan Bilgin asgari ücrette ‘eşiği’ açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretle ilgili olarak, "Asgari ücreti dolar ekseninde söylemek doğru değil ama reel alım gücü, enflasyon bunları birlikte mukayese ederek 500 dolar eşiğinin aşağısına düşürmemek lazım" dedi.

Bakan Bilgin asgari ücrette ‘eşiği’ açıkladı
16px
24px
11.05.2023 09:56
ABONE OLgoogle

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zamlarıyla ilgili olarak, ''8 bin 500 lira ocak ayında yapıldığı zaman beklentilerin üzerinde bir artıştı. Açıkladığımız gün 459 dolardı. Türkiye enflasyon karşısında emekçilerini koruyan bir sosyal devlet sorumluluğuyla hareket etti. Ben bir sosyal devlet uygulaması olarak asgari ücreti hep şuna dikkat ediyorum. Asgari ücreti dolar ekseninde söylemek doğru değil ama reel alım gücü, enflasyon bunları birlikte mukayese ederek 500 dolar eşiğinin aşağısına düşürmemek lazım'' İfadelerini kullandı.

“500 DOLARA ENDEKSLEDİĞİMİZ YOK”

Bu kararın diğer ücretleri de yukarıya doğru tırmandıracağını söyleyen Bilgin, ''ücretleri koruyan bir politika oluşturuyoruz. Sosyal devlet bilinciyle hareket edilmektedir. Temmuz ayında asgari ücreti de ele alacağız. Sadece dolar değil reel alım gücü, ücretlerin fiyat hareketleri karşısındaki davranışsal değişimleri dikkate alarak belirleyeceğiz. 500 dolara endekslediğimiz yok'' dedi.

Patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde