Bakan Bilgin TİSK'in gelenekselleşen Ortak Paylaşım Forumu'na katılıyor

Bakan Bilgin TİSK'in gelenekselleşen Ortak Paylaşım Forumu'na katılıyor

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), gelenekselleşen Ortak Paylaşım Forumu’nun bu yıl dördüncüsünü düzenleyecek.

Bakan Bilgin TİSK'in gelenekselleşen Ortak Paylaşım Forumu'na katılıyor
16px
24px
23.09.2022 10:55
ABONE OLgoogle

Çalışma hayatının paydaşlarından kamu, işçi ve işverenin en üst düzey temsilcileri “Birlikte Mümkün” demek için 13 Ekim’de bir araya gelecek.

Bu yıl, “Çalışma Hayatında Sürdürülebilirlik” ana teması ile gerçekleşecek Forumda, iklim krizine karşı alınabilecek önlemler, sanayimizin tüm sektörleriyle kapsamlı bir dönüşüm sürecine nasıl hazırlanacağı ve “ikiz dönüşüm” ile birlikte çalışma hayatını nelerin beklediği konuları derinlemesine ele alınacak.

İş gücünün sürekliliğinin de ele alınacağı Forumda, ikiz dönüşümün çalışma hayatına getireceği etkilerin nasıl yönetilebileceği ve yeşil mesleklere bugünden nasıl hazırlanabileceği konuları da masaya yatırılacak.

Sosyal Diyalog ile Sürdürülebilir Bir Çalışma Hayatı Birlikte Mümkün

Forum, her yıl sosyal diyalog anlayışı ile kamu, işçi ve işveren temsilcilerini bir araya getiriyor.

Bu yıl da çalışma hayatında üretimin ve istihdamın sürdürülebilirliği ile çevrenin korunması için bir kez daha ‘Birlikte Mümkün’ denecek. Tüm tarafları iyi uygulamalar ve iş birliği fırsatları ile bilgilendirerek aksiyon almaya davet edilecek.

Çalışma Hayatının En Üst Düzey Temsilcilerinin Katılımı

TİSK’in ev sahipliğinde gerçekleşecek Ortak Paylaşım Forumu’nun açılış oturumunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Sayın Vedat Bilgin de yer alacak.

Ortak Paylaşım Forumu, aynı zamanda uluslararası çalışma hayatının küresel örgütlerinin de üst düzey katılımına ev sahipliği yapacak. Forumda, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Uluslararası İşverenler Teşkilatı (IOE), Uluslararası İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (ITUC) yanı sıra, Birleşmiş Milletler, BusinessEurope gibi kuruluşların da yer alması bekleniyor.

Karbon Nötr Bir Etkinlik Olarak Tamamlanacak

Ortak Paylaşım Forumu, salgın koşullarına uygun şekilde fiziki katılımla düzenlenecek. Katılımcılar her zaman olduğu gibi tüm programı çevrim içi olarak da takip edebilecek.

Geçtiğimiz yıl da karbon nötr olarak düzenlenen Forum, bu yıl da doğaya zarar vermeden tamamlanacak. Etkinlik sonrası uluslararası standartlara uygun şekilde sertifikalı karbon kredileri ile Forum süresince yarattığımız tüm karbon ayak izi sıfırlanacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde