Bakan Bilgin: Enflasyon ciddi bir sorun yüzde 80'lere ulaştı

Bakan Bilgin: Enflasyon ciddi bir sorun yüzde 80'lere ulaştı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, önümüzdeki günlerde EYT çalışmalarına ilişkin bilgi vereceğini kaydetti Bilgin, "Geçici işçiler, EYT’yi tamamladığımız gün, onları açıklayacağım. Önümüzdeki günlerde söz edeceğim" dedi.

Bakan Bilgin: Enflasyon ciddi bir sorun yüzde 80'lere ulaştı
16px
24px
28.07.2022 13:38
ABONE OLgoogle

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "3600 ek gösterge, asgari ücret, yarın da sözleşmeli personel konusunda dosyayı açtığımda basınla paylaşacağım. Geçici işçiler, EYT’yi tamamladığımız gün, onları açıklayacağım. Önümüzdeki günlerde söz edeceğim" dedi.

Bilgin, kentteki bir otelde düzenlenen "Bursa Üretim Sürecine Katılımın Desteklenmesi Projesi Toplantısı"nda yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'ENFLASYON CİDDİ BİR SORUN'

Bilgin, burada yaptığı konuşmada enflasyona da değinerek, "Bir başka sorun enflasyon sorunudur. Enflasyon son yıllarda şahit olmadığımız bir orana yüzde 80’lere ulaşmıştır. Bu ciddi bir sorundur. Döviz talebinin artması, döviz fiyatlarını artırıyor. Bildiğiniz iktisada giriş derslerinde öğretilen bizim ders kitaplarımızın daha başlangıcında yer alan bir şey. Talebi arttığı zaman, onu yeterli üretemiyorsanız onun fiyatı artar. Bu önemli bir sorun olarak karşınızda duruyor. Tabii Türkiye'ye ilave bir yük daha geliyor. Döviz fiyatlarındaki dalgalanmanın dışında bir başka yük de enerji kaynaklarının tahmin ettiğimizin üzerine çıkmış olması" değerlendirmesinde bulundu.

Bilgin, şöyle devam etti:

"Bunların bir kısmı uluslararası sistemde meydana gelen krizlerin veya sorunların çözülmesine bağlıdır. Ama esas önemli tarafı da bizim elimizde olan tarafı da ekonominin istikrar içinde olması, büyümesini sürdürmesi.

Türkiye, bugün ihracata dayalı büyüme modeline geçerek, bunu ısrarla sürdürerek, ihracata dayalı büyüme, büyümenin de sanayi üretimine dayanması, sanayinin de imalat sanayinin dinamizmine oturarak devam ettirilmesi Türkiye'nin önündeki tek çözüm yolu.

Bu çözüm yolu, Türkiye istikrarını, demokratik istikrarını sürdürdüğü müddetçe başarılabilecek bir yoldur. Burada başarıyla sonuçlandırılacak bir yoldur. Burada hiç kimsenin tereddüdü olmasın. Türkiye'nin üretim gücü arttıkça sorun çözme kabiliyeti artmaktadır. Sorun çözme kabiliyeti, Türkiye'nin demokrasi içinde ekonomideki hedeflerine ulaşmasını mümkün kılacaktır. Burada kimsenin tereddüdü olmasın."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde