Bakan Bilgin: EYT'yle ilgili çalışmalarımız var

Bakan Bilgin: EYT'yle ilgili çalışmalarımız var

"Önümüzdeki sorunların hepsini çözeceğiz""

Bakan Bilgin: EYT'yle ilgili çalışmalarımız var
16px
24px
02.07.2022 10:55
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni asgari ücreti açıklamasından sonra soruları yanıtlayan Bilgin, asgari ücretin artırılmasından sonra 3600 ek gösterge düzenlemesinin Meclis'te görüşülmekte olduğunu belirtti. Bilgin, geri kalan düzenlemeleri de programlarına aldıklarını söyledi. Bilgin, Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili de çalışmaları olduklarını söyledi.

Asgari ücretteki artışın yılbaşında yapılan zamla birlikte yüzde 95'lik bir orana ulaştığını kaydeden Bilgin, "Enflasyonist ortamda emekçileri koruyan bir düzenleme yapıldı" ifadelerini kullandı.

Halk TV'de yer alan habere göre Bilgin, kamuoyunun merak ettiği düzenlemeleri gerçekleştirdiklerini belirterek, hükümetin önünde bundan sonra çözülecek ilk sorunun 'sözleşmeli personelin' durumu olduğunu ifade etti.

"Listenin ilk sırasında sözleşmeliler var, sonra EYT'liler"

Bakan Bilgin, EYT düzenlemesinin gündemlerinde olup olmadığıyla ilgili ise, "EYT ile ilgili çalışmalarımız da var" ifadesini kullandı.

Bilgin, "Listenin ilk sırasında sözleşmeliler var. Sonra EYT de var. Bu sorunlar halledilecek. Bu önümüzdeki sorunların hepsini çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde