Bakan Albayrak: Türkiye'nin ekonomisine güven artıyor, gelecek yılda bunu çok daha ileri taşıyacağız

Bakan Albayrak: Türkiye'nin ekonomisine güven artıyor, gelecek yılda bunu çok daha ileri taşıyacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Türkiye'nin ekonomisine güven artıyor. Yılı bu performans ile sürdürüp gelecek yılda bunu çok daha ileri taşıyacağız" açıklamasında bulundu.

Bakan Albayrak: Türkiye'nin ekonomisine güven artıyor, gelecek yılda bunu çok daha ileri taşıyacağız
16px
24px
29.06.2020 13:42
ABONE OLgoogle

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomik güven endeksindeki yükselişi değerlendirerek, 2020 yılını bu performansla sürdürüp, gelecek yıl bunu çok daha ileri taşıyacaklarını bildirdi.

Albayrak, Twitter hesabından, haziran ayına ilişkin ekonomik güven endeksi verilerindeki artışı değerlendirdi. 

Bakan Albayrak, "Türkiye'nin ekonomisine güven artıyor. Nisanda 51,3 olan ekonomik güven endeksi mayısta 61,7'ye, haziranda ise 73,5'e yükseldi. 2020 yılını bu performans ile sürdürüp, gelecek yıl bunu çok daha ileri taşıyacağız inşallah" ifadelerini kullandı.

?ref_src=twsrc%5Etfw">June 29, 2020

Varank: Ekonomik Güven Endeksi'nin tüm alt kademelerinde güçlü canlanma var

Ekonomik güven endeksindeki artışı değerlendiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Endeksin tüm alt kademelerinde güçlü canlanma var. Bu gidişatın kalıcı hale gelmesini hedefliyoruz" diye konuştu.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, ekonomik güven endeksi haziranda yüzde 19.1 oranında artarak 73.5 değerine yükseldi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ekonomik Güven Endeksi Haziran'da yüzde 19.1'lik artışla yükselişini sürdürdü. Reel kesim başta olmak üzere, endeksin tüm alt kalemlerinde güçlü bir canlanma var. Bu gidişatın giderek daha fazla güç kazanması ve kalıcı bir hale gelmesini hedefliyoruz."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde