Bahçeli'den 6'lı masaya cumhurbaşkanı adayı önerisi: 'Tercihim sınıf arkadaşım'

Bahçeli'den 6'lı masaya cumhurbaşkanı adayı önerisi: 'Tercihim sınıf arkadaşım'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den, 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı için sürpriz bir çıkış geldi.

Bahçeli'den 6'lı masaya cumhurbaşkanı adayı önerisi: 'Tercihim sınıf arkadaşım'
16px
24px
05.12.2022 16:26
ABONE OLgoogle

6'lı masada adayı belirlemek üzere anket yapılacağına ilişkin haberler hatırlatılan Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kastederek ''Bana sorulursa tercihim sınıf arkadaşım'' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bütçe görüşmelerine katılmak üzere geldiği TBMM'de, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Altılı masanın aday belirleme anketine ilişkin bir soruya Bahçeli, "15 Ocak'a kadar aday belirlemede bir kamuoyu araştırması yaparcasına, 'Bir anket yapalım, ankette kim çıkarsa ona karar verelim; siz de bu ankete müracaat edilirse katılır mısınız?' dediler. Ben henüz daha cevap vermedim." yanıtını verdi.

Bir düşüncesi olduğunu belirten Bahçeli, "Eğer birisi ankette bana gelirse, '6 kişi anket yapıyoruz, siz bu ankette kime evet dersiniz' derse, o zaman tercihim sınıf arkadaşımdır." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli sınıf arkadaşıydı

Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ Ticaret Lisesi'ni 1967'de birincilikle bitirdi. 1971'de ise yükseköğrenimini tamamlamak için girdiği Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinin Ekonomi-Maliye Bölümü'nden (günümüzdeki adıyla Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü) lisans mezunu oldu. Devlet Bahçeli de lise eğitimi için İstanbul'a akrabalarının yanına gitti ve Emirgan Akgün Koleji'ne yazıldı, lise ikinci sınıfta Etiler'deki Özel Ata Koleji'ne geçti ve lise diplomasını da yine bu okuldan aldı. 1967 yılında Ankara İktisadî ve Ticarî İlimler Akademisi'ni kazandı ve Dış Ticaret Bölümü'nü 1971'de bitirerek mezun oldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde