TBMM'de yeni dönem

TBMM'de yeni dönem

MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, TBMM Geçici Başkanlığı görevini Mustafa Şentop'tan devraldı. Bahçeli'nin yönettiği ilk oturumda 28. dönem milletvekilleri yemin etti. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

TBMM'de yeni dönem
16px
24px
02.06.2023 14:39
ABONE OLgoogle

MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, "en yaşlı üye" unvanıyla TBMM Geçici Başkanlığı görevini Mustafa Şentop'tan devraldı. Şentop, Başkanlık makamındaki devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, olgunlukla ve başarıyla sonuçlanan 28. Dönem parlamento seçimleri nihayetinde Meclis'in teşekkül ettiğini söyledi. 

Devlet Bahçeli ise "Çok başarılı bir süreçten sonra yapılmış olan genel seçimlerde yeniden teşekkül etmiş TBMM'de emaneti yasal çerçevede almaktan çok büyük gurur duyuyorum. İnşallah milletimiz için hayırlara vesile olur." ifadelerini kullandı. Şentop, daha sonra Meclis Başkanlığı mührünü Bahçeli'ye teslim etti ve bir buket çiçek verdi.

ATATÜRK ANITI ÖNÜNDE TÖREN

Devir teslimin ardından TBMM Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene, TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli ile milletvekilleri katıldı.

Bahçeli'nin anıta çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

YEMİN ETTİLER 

Saat 14.00'te de Türkiye Büyük Millet Meclisi 28’inci dönem parlamentosu, yeni milletvekillerinin yemini için toplandı. Geçici başkan olarak Devlet Bahçeli'nin yönettiği oturumda milletvekilleri yemin etti. 

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde