Bağdadi operasyonunda Türkiye'nin rolü neydi?

Bağdadi operasyonunda Türkiye'nin rolü neydi?

ABD Başkanı Donald Trump, IŞİD ele başı Bağdadi'nin öldürüldüğü operasyonda Türkiye'ye de teşekkür etmişti. Trump, "Türkiye’nin Bağdadi operasyonundaki rolü neydi?" sorusuna da cevap verdi.

Bağdadi operasyonunda Türkiye'nin rolü neydi?
16px
24px
27.10.2019 18:42
ABONE OLgoogle

ABD Başkanı Donald Trump, terör örgütü IŞİD'in ele başı Ebu Bekir el Bağdadi’nin ölümüyle sonuçlanan ABD operasyonuna dair düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu üç ülkeye teşekkür etti.

Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ABD askerlerinin İdlib bölgesine gireceğinden haberdar olduğunu belirten Trump, “Bazı bölgelerin üzerinden uçtuk. Müthiştiler, bir problem yoktu” dedi. Trump: IŞİD lideri Bağdadi vahşi bir şiddet yanlısıydı ve vahşet içinde öldürüldü

Operasyona katılan ABD helikopterlerinin çok alçaktan ve hızlı uçtuğunu ifade eden Trump, Türkiye’nin bu sırada ateş etmeye başlayabileceği ve bir çatışma yaşanabileceği ihtimallerini hatırlatarak, “Bu, operasyonun büyük ve tehlikeli bir parçasıydı” diye konuştu.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan pazar günü sabah saatlerinde yapılan açıklamada, ABD'nin operasyonu öncesinde askeri makamlar arasında bilgi alışverişi ve koordinasyonda bulunulduğu kaydedilmişti. Suriye Demokratik Güçleri de pazar günü, 'ortak istihbarat çabası' sayesinde tarihi bir operasyon gerçekleştirildiğini açıklamış ve ABD operasyonunda yer aldıklarını ifade etmişti. 

Trump’ın açıklamasından sonra konuşan İletişim Başkanı Fahrettin Altun da “Türkiye Cumhuriyeti olarak NATO müttefikimiz ABD’nin eli kanlı bir teröristi adalete teslim etme çabalarına destek olmaktan memnuniyet duyduk” dedi. Türkiye’nin ‘terörün her türlüsüyle mücadele etmek için’ diğer ülkelerle yakın iş birliğini sürdüreceğini ifade eden Altun, “Güçlerimizi birleştirmenin ve bölgemizde faaliyet gösteren tüm terör örgütlerini yenilgiye uğratmanın zamanı gelmiştir” diye ekledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde