Babacan: Ülkenin gerçek gündemi ekonomi!

Babacan: Ülkenin gerçek gündemi ekonomi!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, son gelişmelerin Türkiye'yi gerçek gündeminden uzaklaştırdığını belirterek, ülkenin gerçek gündeminin ekonomi olduğunu söyledi.

Babacan: Ülkenin gerçek gündemi ekonomi!
16px
24px
27.05.2021 15:14
ABONE OLgoogle

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, il başkanlığına Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) eski Başkanı Seda Kaya'nın getirildiği İzmir il teşkilatını ziyaret etti, İl Başkanlığı binasının açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Ali Babacan, sadece sorunları ortaya koyan değil, her konuda çözüm üreten bir siyasi parti olduklarını belirtti.

"İktidarın sorunları çözeceğine dair inanç azaldı"

Türkiye'nin gündem zenginliği açısından dünyada ilk sırada olduğunu vurgulayan Babacan, gelişmeleri yakından izleyip doğru bir tutum ortaya koymanın ve vatandaşları doğru bilgilendirmenin önemine değindi. "Neredeyse her gün aslında bir seçim kampanyasının ortasındaymışız gibi geçiyor" diyen Babacan, toplumda iktidarın sorunları çözeceğine dair inanç ve beklentinin düştüğünün gözlemlendiğini, iktidarın kaybedeceği bir seçime de göz göre göre gitmeyeceğine inandığını dile getirdi. 

İttifaka karşı değiliz ancak...

Babacan şu ifadeleri kullandı:

"İttifaka karşı değiliz. Ancak, 'peşinen ittifak istiyoruz, şu ittifakın içinde olmak istiyoruz' da demiyoruz. Günü geldiğinde, o gün oluşacak bir ittifak içinde de yer alınabilir ama bugünden konuşmanın erken olduğunu düşünüyoruz” 

Genç işsizlik oranı yüzde 27

"Yatırım olmayınca işsizlik rakamları artıyor. Özellikle genç işsizlik oranı yüzde 27'lerde. Bütçe açığı artmaya başladı. Bütçe açık verince borçlanılıyor. İkiye katlanan bir hazine borcu. MB rezervleri çarçur edildi. Eksik, 60 milyar dolara düşmüş bir döviz rezervimiz var” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefet partisi genel başkanıyla ilgili sözlerine değinen Ali Babacan, “Hukuk devletine böyle bir şey yakışır mı?” 

"3-5 bin liralık bir defalık destek hangi yaraya merhem olacak?"

"Çiftçinin, esnafın, küçük işletmelerin hatta bazı büyük şirketlerin borcuna baktığınızda pandemi tamamen ortadan kalktığında dahi borçlarını ödemesi mümkün olmayacak. Bu kadar ağır borç yükünün altından kalkamayacak çok sayıda vatandaş, esnaf olacak. Biz bu işin ekonomi tarafı, sağlık tarafının nasıl yönetileceğini ortaya koyduk. En son esnafa 3-5 binlik destek söylendi, şartları açıklanmadı. Daha önceki kira desteklerine bakın; alamadık diyorlar. 3-5 bin lirayı göreceğiz, ne kadar kişi faydalanabilecek? Tek işçi çalıştıran bir işletmenin aylık maliyeti 4 bin 200 lira. 3-5 bin liralık bir defalık destek hangi yaraya merhem olacak, hangi açığı kapatacak?"

Esnaf ziyareti sırasında tepki

Konuşmasının ardından İzmir İl Başkanlığı binasının açılışını gerçekleştiren Babacan, esnafın sorunlarını ve taleplerini dinlemek için Kemeraltı Çarşısı’na geçti. Ali Babacan’a esnaf ziyareti sırasında bir kişi tepki gösterdi. Bu kişi, "Davanı satmayacaksın. Yarın size de yapacak aynısını unutmayın; göreceksiniz. Böyle bir karakter olmaz. Bin tane oyum olsa bir tanesini vermem" dedi. Sivil polis ekipleri, bu kişiyi kalabalığın arasından uzaklaştırdı.Babacan, ardından Büyükşehir Belediyesi'nin Kemeraltı bölgesinde yürüttüğü Birinci Etap Kuşaklama Altyapı Projesi kapsamında bir ay süreyle trafiğe kapanan Halit Ziya Bulvarı'na geçerek esnafın dertlerini dinledi. Babacan, buradan vapurla Karşıyaka'ya geçti. (DHA)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde