BTK'dan, aboneleri koruyan bir karar

BTK'dan, aboneleri koruyan bir karar

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), aboneleri koruyan bir karara imza attı.

BTK'dan, aboneleri koruyan bir karar
16px
24px
05.08.2010 08:58
ABONE OLgoogle

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), aboneleri koruyan bir karara imza attı. Kurumun aldığı karara göre operatörler, 1 dakikanın altında yapılan görüşmelerden en fazla 40 kuruş alabilecek. Uygulama tüm tarifeleri kapsayacak. 
 
Bazı operatörler 2 dakikası 65 kuruş, 3 dakikası 80 kuruş gibi tarifelerle 1 dakikanın altındaki görüşmelerden 40 kuruşun üstünde ücret alıyordu. Abone, 1 dakikanın altında konuşsa da 65 veya 80 kuruşu ödemek durumunda kalıyordu.

BTK, abonenin lehine olan bir düzenlemeye giderek, tarife ayırmaksızın ilk 1 dakikanın en fazla 40 kuruş olabileceğine karar verdi. Bu durumda 2 dakikası 65 kuruşluk tarifede olan abone, ilk bir dakika için 40 kuruş, ikinci 1 dakika için ise 25 kuruş ödeyecek. Böylece, 20-30 saniye arası konuşan veya 1 dakikanın altında konuşma yapan abonelerin korunması hedefleniyor.

BTK, daha önce yaptığı araştırmalarda da, vatandaşların cep telefonu ile ortalama 20-30 saniye arasında görüşme yaptığını tespit etmişti. BTK, ses trafiğinde uyguladığı azami ücret politikasını, mobil internette de uygulamak için çalışma başlattı. Tarifesiz interneti kullanan aboneler zaman zaman zor durumda kalıyor ve yüksek meblağlar ödemek zorunda kalıyor. Gelen şikayetleri dikkate alan Kurum, internette de seste olduğu gibi tavan uygulamasını hayata geçirmeyi planlıyor.

Selim Kuvel/Zaman

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde