BDDK'dan depremden etkilenen 10 ile yönelik kararlar

BDDK'dan depremden etkilenen 10 ile yönelik kararlar

Kredi vadelerinin belirlenmesinde bankalara esneklik tanınacak

BDDK'dan depremden etkilenen 10 ile yönelik kararlar
16px
24px
07.02.2023 14:08
ABONE OLgoogle

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), aldığı karar uyarınca deprem bölgesindeki 10 ilde bankaların yeni kullandıracakları veya yeniden yapılandıracakları kredilerde vadeleri kendilerinin belirlemesine izin verdi.

BDDK, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’da meydana gelen deprem felaketi nedeniyle, 06.02.2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 6 ay süre ile 10 ildeki yeni kullandırılacak veya yeniden yapılandırılacak kredilerin vadelerinin “konut, taşıt ve tüketici kredilerine ilişkin sınırlamalar” dahil yönetmeliklerde belirlenen sürelere tabi olmaksızın ve ödemesiz dönemlerin uygulanması da dahil olmak üzere bankalarca belirlenmesine karar verdi.

BDDK ayrıca, 10 ilde yerleşik kişilere yine o bölgede, banka dışı finans kurumlarının da yeni kullandırılacak veya yeniden yapılandırılacak kredilerin vadelerinin, kurulca belirlenen sürelere tabi olmaksızın, ödemesiz dönemlerin uygulanması da dâhil olmak üzere şirketlerce belirlenebilmesine yönelik karar aldı.

Bunun yanı sıra BDDK, 10 ilde kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet satımlarında, kurul kararı ile belirlenen kredi kartlarında taksitlendirme sürelerinin bir kata kadar artırılmasına karar verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde