BDDK’dan Ziraat Bankası'na izin

BDDK’dan Ziraat Bankası'na izin

BDDK, T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’ye 300 milyon ABD Doları karşılığı Türk Lirası sermayeli katılım bankası kurma izni verdi. Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı.

BDDK’dan Ziraat Bankası'na izin
16px
24px
15.10.2014 14:34
ABONE OLgoogle
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’ye 300 milyon ABD Doları karşılığı Türk Lirası sermayeli katılım bankası kurma izni verdi. Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan kurul kararında, “Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmeliğin 4’üncü maddesi kapsamında alınan bilgi ve belgeler ve söz konusu bilgi ve belgelere yönelik aynı maddenin ikinci fıkrasında verilen yetki çerçevesinde, 5 bin 411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 7’nci ve 8’inci maddeleri kapsamında yapılan inceleme ve değerlendirme neticesinde, Kanun’un 6’ncı maddesi ve Yönetmeliğin 8’inci maddesinin (7) numaralı fıkrası uyarınca hakim kurucu ortak T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ile diğer kurucu ortaklar Ziraat Sigorta A.Ş., Ziraat Hayat ve Emeklilik A.Ş., Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Ziraat Teknoloji A.Ş. tarafından Türkiye’de 300 milyon ABD doları karşılığı Türk Lirası sermayeli katılım bankası kurulmasına izin verilmesine karar verilmiştir” denildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde