BBC Türkçe: Bakanlık yetkilileri Berat Albayrak'ın istifasını doğruladı

BBC Türkçe: Bakanlık yetkilileri Berat Albayrak'ın istifasını doğruladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Instagram hesabından sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa ettiğini açıkladı. Albayrak'ın istifasına ilişkin herhangi bir yalanma yapılmadı.

BBC Türkçe: Bakanlık yetkilileri Berat Albayrak'ın istifasını doğruladı
16px
24px
08.11.2020 18:02
ABONE OLgoogle

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, resmi Instagram hesabından istifa ettiğini duyurdu. Albayrak, gerekçe olarak sağlık sorunlarını gösterdi. Albayrak, bundan sonraki süreçte zamanını anne babası, eşi ve çocuklarını ayıracağını söyledi. Albayrak'ın Twitter hesabının da kapatıldığı görüldü. Bu durumdan yola çıkan bazı sosyal medya kullanıcıları, Albayrak'ın hesaplarının siber saldırıya uğramış olabileceği yorumunda bulundu. Öte yandan Albayrak’ın Instagram hesabındaki istifa paylaşımının yoruma kapalı olması da dikkat çekti.

SAYMAZ VE AĞIREL: İSTİFA DOĞRU

Gazeteciler İsmail Saymaz ve Murat Ağırel, istifa haberinin doğru olduğu yönünde paylaşımlarda bulundu.

Murat Ağırel, "Güvendiğim bir kaynağımdan istifanın doğru olduğunu öğrendim" dedi.

Saymaz da AKP'li kaynaklarının Albayrak'ın istifasını doğruladığını belirtti ancak Erdoğan'ın bu istifayı onaylayıp onaylamayacağının şimdilik belli olmadığını ifade etti.

Levent Gültekin de yaptığı paylaşımda olayı soruşturduğunu ve doğruluğunu teyit ettiğini belirtti.

BLOOMBERG: NE ONAYLANDI NE İNKAR EDİLDİ

Bloomberg’in Albayrak’ın istifasına ilişkin yaptığı haberde, iki bakanlık sözcüsüyle konuşulduğu, hesabının doğruluğunun onaylandığı ancak istifa kararının henüz teyit ya da inkar edilmediği ifade edildi.

BBC TÜRKÇE: BAKANLIK YETKİLİLERİ DOĞRULADI

BBC Türkçe'ye konuşan Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilisi, Albayrak'ın istifasının doğru olduğunu açıkladı.

ULUSLARARASI GAZETE DUYURDU

Öte yandan uluslararası ekonomi gazetesi Bloomberg de Albayrak’ın istifa haberini duyurdu. Haberde, istifa açıklamasından Merkez Bankasında görevden alınan Murat Uysal’ın yerine Naci Ağbal’ın getirilmesinin hatırlatılması ise dikkat çekti.

Edinilen bilgilere göre Bakan Albayrak telefonları açmazken, Naci Ağbal atamasının Berat Albayrak’a rağmen gerçekleştirildiği aktarıldı.

Türk televizyon kanalları paylaşıma ilişkin herhangi bir haber yayınlamadı

Berat Albayrak'ın Instagram hesabı üzerinden yapılan 'istifa' paylaşımına ilişkin Anadolu Ajansı ve önde gelen Türk televizyon kanallarında herhangi bir habere yer verilmedi.

ERDOĞAN’IN ESKİ SAĞ KOLUNDAN MESAJ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eski metin yazarı ve AKP Ankara Eski Milletvekili Aydın Ünal istifa ile ilgili dikkat çeken bir mesaj paylaştı.

Ünal paylaşımında, “Şu ana kadar aksi yönde açıklama gelmediğine göre Hazine ve Maliye Bakanı’nın istifası demek ki doğru. Cumhurbaşkanı, ailesi, ülke ve AK Parti adına ama en çok da Sayın Bakan’ın kendisi ve sağlığı adına son derece isabetli bir adım. Hayırlı olsun” diye yazdı.

YENİŞAFAK HABER YAPTI, SONRA SİLDİ

Yeni Şafak'ın İngilizce Twitter hesabından ise Berat Albayrak'ın istifasına ilişkin paylaşım yapıldı. Gazetenin İngilizce versiyonundaki haberde, konuyla ilgili detayların geleceği kaydedildi.

Ancak Yeni Şafak, daha sonra yaptığı bu haberi sildi.

Bu arada Hilal Kaplan, Albayrak’a ilişkin bir tweet attı. Kaplan’ın paylaşımı şöyle:

MUŞ: GÖREVDE KALMASINI TEMENNİ EDİYORUM

AKP Grup Başkanvekili Muş da Albayrak’ın görevde kalmasını temenni etti. Muş Twitter'dan paylaştığı mesajda, "Bakanımız Sayın Berat Albayrak çok zor bir süreçte görev üstlendi. Kendi ayakları üzerinde duran milli bir ekonomi için önemli adımlar attı. Özverili çalışmalarına bizzat şahidiz. Cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle görevinin başında devam etmesini temenni ediyoruz" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter hesabındaki paylaşımıyla, istifanın kabul edilmemesini ümit ettiğini söyledi.

ERDOĞAN'IN YEĞENİ HABERİ PAYLAŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeğeni olan Cengiz Er, sahibi olduğu haber sitesi de Bakan Albayrak’ın istifa haberini sayfasına taşıdı. Er, kendi sitesi olan Süper Haber'in haberini retweet etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde