Aziz Yıldırım hangi inşaat çalışmasından şikayetçi oldu?

Aziz Yıldırım hangi inşaat çalışmasından şikayetçi oldu?

Aziz Yıldırım, inşaat çalışmalarındaki gürültü nedeniyle Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne şikâyet dilekçesi sundu.

Aziz Yıldırım hangi inşaat çalışmasından şikayetçi oldu?
16px
24px
25.08.2022 15:52
ABONE OLgoogle

Fenerbahçe Spor Kulübü eski Başkanı Aziz Yıldırım, Cemile Sultan Korusu’ndaki inşaat çalışmalarındaki gürültü nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne avukatı aracılığıyla şikâyet dilekçesi sundu. 

Dilekçesinde daha öncede şikâyette bulunduğunun ancak çözüme ulaşılamadığının altını çizen Aziz Yıldırım koruda iki yılı aşkın süredir yapılan inşaat çalışmalarının hukuka aykırı olduğunu ifade etti.

Aziz Yıldırım’ın avukatı Abdurrahim Erol ise bölgede Aziz Yıldırım’ın konutunun bulunduğunu vurgulayarak saat 19.00’dan sonra inşaat faaliyetinin yönetmelik gereği yasaklandığını söyledi. 

İnşaat faaliyetlerinin gece yarılarına kadar devam ettiğini belirten Abdurrahim Erol çalışmaların 19.00'dan sonra durdurulmasını talep etti.

"SORUMLULUĞUMUZDA DEĞİL"

Aziz Yıldırım tarafından ilk şikayet dilekçesi 21 Mayıs 2019 tarihinde verildi. 

Bu dilekçeye 20 Temmuz 2019'da verilen yanıtta sorumluluğun İBB'nin yetki alanlarında değil Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde olduğu kaydedildi.

Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdurrahim Erol bunun üzerine İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü'ne tekrar bir dilekçe yazarak müdürlüğün asli görevinin boğazdaki kaçak yapılaşmaya engel olmak olduğunu belirtti.

Boğaziçi İmar Müdürlüğü Abdurrahim Erol'un şikayet dilekçesine bölgede inceleme yapıldığı ve inşaat faaliyeti olmadığı şeklinde 8 Temmuz 2020'de geri dönüş yaptı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde