Aziz Yıldırım: Kumpasın bir de medya ayağı var, soruşturulması gerekiyor

Aziz Yıldırım: Kumpasın bir de medya ayağı var, soruşturulması gerekiyor

Futbolda Şike Kumpası Davası'nda kararların açıklanmasının ardından Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım açıklamalarda bulundu.

Aziz Yıldırım: Kumpasın bir de medya ayağı var, soruşturulması gerekiyor
16px
24px
04.06.2021 13:37
ABONE OLgoogle

Sanıklara verilen cezaları dikkatle dinleyen Yıldırım'ın keyifli hali sosyal medyada da çok konuşuldu. Öte yandan Fenerbahçe Kulübü de dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Futbolda Şike Kumpası Davası'nı büyük bir heyecanla takip etti. Yıldırım, futbolda şike soruşturmasında kumpas kurulduğu gerekçesiyle görülen davanın ardından Sözcü gazetesinden Aytunç Erkin'e açıklamalarda bulundu.

Bu davanın açılması için dilekçe verenlere, emniyet mensuplarına, davayı açan savcıya ve bugünkü kararı veren mahkeme heyetine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Yıldırım, "Kumpas olduğunu kanıtlayan yüce Türk adaleti tarihi bir karar almıştır. Çünkü bu vatan hainlerinin aldığı cezaları Türk milleti vermiştir. Ergenekon, Balyoz, OdaTV, Cübbeli Ahmet, Casusluk kumpaslarını da başlatan bu cezaları alan hainlerdir" dedi. Yıldırım, şöyle devam etti: 

"Bu yüzden, o kumpas davalarında acılar yaşayanlar için de verilen kararlar önemlidir. Bundan sonrası daha da önemli. Bize verilen beraat kararlarının Yargıtay'da onanmasını bekliyoruz.

Bitmedi… Kumpasın bir de medya ayağı var. Bizim savcılıkta bekleyen suç duyurularımız var. O dönem FETÖ'yle işbirliği yapan medyanın da soruşturulması gerekiyor. Davaların açılması şart. Fetullahçı Terör Örgütü, sadece Fenerbahçe'ye, bize değil bu ülkeye, cumhuriyete savaş açtı. Bu karar, vatanımız için, cumhuriyetimiz için de moral verici bir karardır."

Söz konusu davanın kendisiyle birlikte 108 kişinin verdiği dilekçelerle açıldığını bir kez daha hatırlatan Yıldırım, "Bizlere dilekçe vermemiz için destek olan emniyet mensuplarını da unutmayacağız. Bütün Fenerbahçeliler görsün: Fenerbahçe'nin eski başkanı ve eski yöneticilerini iyi tanısınlar. Bu yürekli insanlara da selam olsun" diye konuştu.

'Biz dik durduk, ele geçiremediler'

Yıldırım, 3 Temmuz 2011'den sonra Fenerbahçe kulübü ve taraftarların ayağa kalktığını, direnişe geçtiğini söyledi. "Ben içerideyken duyuyordum, işadamlarını, sanatçıları alacaklardı ve dalga dalga geleceklerdi. Yapamadılar. Çünkü biz dik durduk. Yoksa 100 katı daha fazla olay yaşanacaktı" ifadesini kullanan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Eğer bizi ele geçirselerdi, teslim olsaydık, Fetullahçı Terör Örgütü 15 Temmuz darbe girişimine kalkışmazdı. Toplumun en duyarlı ve en önemli kesimini yok edeceklerdi ve amaçlarına kolay bir şekilde ulaşacaklardı.

'50 bin kişiyle ihtilal yapacaklarını söyledim, gülenler oldu'

Unutmayın…. Neden Fenerbahçe? Çünkü Kurtuluş Savaşı’nın takımı. Çünkü cumhuriyete bağlı. Hep hedefte olmuş. Öyle bir yapı ki Fenerbahçe… Bütün kimlikleri içinde barındırıyor.

Şimdi sen bu dokuyu ele geçirirsen her yere nüfuz edersin. Başaramadılar. Bir daha altını çiziyorum: “Ne şikesi memleket elden gidiyor…”

14 Şubat 2012’de söyledim bunu. Kimse bunu söylemiyordu, ben söyledim. 50 bin kişiyle ihtilal yapacaklarını söyledim. Gülenler oldu. Bugün soruşturmanın kumpas olduğu bir kez daha karara bağlandı."

Yıldırım döneminin Medya İletişim Direktörü Necati Mete, aynı ortamda bulunduğu Aziz Yıldırım'ın fotoğrafını paylaşırken, "Kendisi ve suçtan zarar gören diğer tüm arkadaşlarıyla birlikte, şikayet dilekçesini bizzat vererek başlattığı davanın kararlarını dinlerken..." notunu düştü. Şike kumpası davasında rekor cezalar: 2 Bin 412 yıl ceza alan kim?

Aziz Yıldırım'ın keyfli hali dikkat çekerken Fenerbahçe'nin resmi hesabından da konuyla ilgili paylaşım geldi. Aziz Yıldırım ve Ali Koç resimlerinin bulunduğu görselde 'Fenerbahçe Yıkılmaz' yazısı yer aldı.

FENERBAHÇE'DEN AZİZ YILDIRIM VE ALİ KOÇ'LU PAYLAŞIM

Kararın açıklanmasının ardından Fenerbahçe Kulübü, resmi sosyal medya hesaplarından 'Haklıkdık Kazandık' etiketiyle paylaşımlar yaptı. Ali Koç: Yaşananlardan Ne kadar ders aldık, emin değilim

"Fenerbahçe söyledi son sözü" ifadeleriyle yapılan paylaşımda Aziz Yıldırım ve Ali Koç'un fotoğrafları bulunurken Çağlayan Adliyesi, taraftarın o dönem yaptığı gösterilerden kareler yer aldı.

GÖKHAN GÖNÜL VE VOLKAN DEMİREL'DEN PAYLAŞIMLAR

Fenerbahçeli futbolcu Gökhan Gönül ve yardımcı antrenör Volkan Demirel, Futbolda Şike Kumpası Davası'nda karar açıklanmasının ardından 2010/11 sezonu şampiyonluğuyla ilgili paylaşım yaptı.

2010/11 sezonu şampiyonluk kupasını paylaşan Gökhan Gönül; "Haklıydık kazandık" ifadesini kullandı. Fenerbahçe'nin eski kaptanı Volkan Demirel ise Fenerbahçe taraftarının 'Fenerbahçe Yıkılmaz' koreografisini paylaşıp 'Haklıydık kazandık' yazdı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde