Ayrıntılar belli oldu: Ebay satamayınca Gittigidiyor'u kapattı

Ayrıntılar belli oldu: Ebay satamayınca Gittigidiyor'u kapattı

Türkiye’nin önde gelen online pazaryerlerinden Gittigidiyor kapanıyor.

Ayrıntılar belli oldu: Ebay satamayınca Gittigidiyor'u kapattı
16px
24px
21.06.2022 07:52
ABONE OLgoogle

Amerikalı eBay bünyesindeki sitenin bir süre satılması için uğraşıldığı sonra kapatılma kararı verildiği öğrenildi. eBay sektördeki rekabet nedeniyle bu kararı aldığını açıkladı.

Pandemiyle beraber hız kazanan Türk e-ticaret sektörü bir kapanma haberiyle sarsıldı. Türkiye’nin ilk e-ticaret sitelerinden biri olan Gittigidiyor’un kapatılacağı açıklandı. Gitti gidiyor! eBay Türkiye'den çekiliyor

2011 yılında Amerikalı pazaryeri eBay tarafından satın alınan online pazaryerinin faaliyetine son verileceği duyuruldu. eBay, Gittigidiyor’un operasyonunun durdurulacağını açıkladı.

eBay yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “Gittigidiyor’un kapatılması pazardaki rekabet dinamikleri incelenerek stratejik olarak alındı. Satıcılar artık platformda yeni ürünler listeleyemeyecek. 18 Temmuz’a kadar alım işlemleri devam edecek. GittiGidiyor kullanıcıları, 5 Eylül 2022 tarihine kadar ‘Hesabım’ sayfalarına erişebilecek.”

eBay, kapanma süreciyle ilgili kullanıcıların her aşamada bilgilendirileceğini de vurguladı.

Yapılan açıklamada, “GittiGidiyor’un faaliyetlerinin durdurulmasının, eBay’in ikinci çeyrek veya tam yıl sonuçları üzerinde önemli bir etkisi olması beklenmemektedir. Referans olarak, GittiGidiyor, eBay’in 2022-1’inci çeyrek sonundaki konsolide aktif alıcı sayısına yaklaşık 4 milyon aktif alıcıyla katkıda bulunmuştur” denildi.

SATMAYA ÇALIŞTI

Milliyet'ten Hanife Baş'ın haberine göre, eBay’in bir süre Gittigidiyor’u satmaya çalıştığı ancak rakamda anlaşamayınca kapatma kararı aldığını da öğrendik.

Kurucularından Burak Divanlıoğlu, böyle bir satış olacağından geçen hafta haberi olduğunu söyledi. Divanlıoğlu, “Açıkçası bize sürpriz oldu. 11 yıl oldu devredeli. Biz bu markanın sonsuza kadar yaşamasını isterdik. Çok üzücü oldu. Ancak eBay’in kararı. Saygı duymak zorundayız. Bizim jenerasyon e-ticareti Gittigidiyor’la öğrendi. Herkes o dönemde tek taraflı satışı bilirken site sayesinde kişiler arası satış olabileceğini de gördü” dedi. Divanlıoğlu, piyasada rekabetin çok yoğun olduğunu, kar marjlarındaki düşüklük, pazarlama bütçelerinin yüksekliği, fiyat rekabeti gibi nedenlerle bu kararın alınmış olabileceğini ifade etti.

33 milyon kullanıcısı vardı

Gittigidiyor’un 2021 verilerine göre 33 milyon üye sayısı vardı. Platform üzerinden satış yapan toplam satıcı sayısı ise 117 bine ulaşmıştı. ETİD verilerine göre e-ticaret sektöründe yıllık büyüme yüzde 65’i bulurken, 2022 yılında sektörün cirosunun 560 milyar TL’yi geçmesi bekleniyor. Türkiye’de e-ticaret sektöründe rekabet çok yüksek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde