Aylık elektrik faturası 83 lirayı geçene ucuz elektrik yolu

Aylık elektrik faturası 83 lirayı geçene ucuz elektrik yolu

Elektrikte abonelerin şirketlerle özel sözleşme yapmasına olanak sağlayan serbest tüketici limiti, bin 400 kwh'a düşürüldü.

Aylık elektrik faturası 83 lirayı geçene ucuz elektrik yolu
16px
24px
30.12.2019 08:33
ABONE OLgoogle

Aylık elektrik faturası 83 lira ve üzerinde olan tüketiciler serbest tüketici olma hakkına sahip olacak.

Yaklaşık 21,5 milyon abone özel sözleşmeyle elektrik alabilecek. Vatandaşlar elektrik dağıtım şirketleriyle yaptığı ikili anlaşmalarla indirim alabilecek.

ANLAŞMAYLA İNDİRİM

Serbest tüketici uygulaması çerçevesinde konut sahipleri, yalnızca evlerinin bulunduğu bölgedeki dağıtıcı firmadan değil Türkiye'nin istediği herhangi bir bölgesindeki elektrik firmasından ikili sözleşme ile elektrik alabiliyor.

Elektrik dağıtım şirketleri de bu nedenle sistemlerine yeni müşteriler katabilmek için vatandaşa elektrikte indirim uygulayabiliyor.

İkili anlaşmanın sona ermesi halinde ise aboneler, bölgelerindeki elektrik tedarik şirketinden EPDK tarafından onaylanan tarifeler üzerinden elektrik satın almaya devam ediyor.

Tüketicilerin bu haktan yararlanabilmesi için ise çok zaman dilimli ölçüm yapabilen elektronik sayaç kullanmaları gerekiyor. Buna uygun olmayan sayaçlar dağıtım şirketi tarafından ay içerisinde değiştiriliyor.

Hazal Ateş/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde