Ayhan Zeytinoğlu: Tüm bankalarda kredi kullanımında bir kısıtlama var

Ayhan Zeytinoğlu: Tüm bankalarda kredi kullanımında bir kısıtlama var

Kocaeli Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, sanayicilerin finansmana erişimi hakkında yaptığı değerlendirmede, kredi kullanımında bir kısıtlama yaşandığını söyledi.

Ayhan Zeytinoğlu: Tüm bankalarda kredi kullanımında bir kısıtlama var
16px
24px
27.09.2022 08:14
ABONE OLgoogle

Bloomberg HT’ye konuk olan Kocaeli Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, finansmana erişim, nakit akışı ve kredi kullanımı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan düşük faizle yatırım çağrısı

Zeytinoğlu, tüm bankalarda, kredi kullanımında kısıtlamalar olduğunu vurguladığı konuşmasında, yatırımlar için gerekli kaynağın kısıtlama olmadan sanayiciye arz edilmesi gerektiğini söyledi. 

Enerji darboğazı nedeniyle Avrupa'daki şirketlerin faaliyetlerini durdurması veya yavaşlatması Türkiye için yeni ortaklık ve satın almaları ortaya çıkarır mı?

sorusunu yanıtlayan Zeytinoğlu, “Avrupa’da üretim konusunda önümüzdeki dönemde bir sıkıntı olacak. Türkiye bunu fırsata çevirebilir ama ülke olarak bu açığın tamamını kapatabilme kapasitemiz maalesef yok.” dedi.

Almanya’ya ihracatta artış olduğunu ve kapasitelerin de Eylül ayı için önemli miktarda arttığını belirten Zeytinoğlu, “Rusya ile olan ihracatımız Ağustos ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 110 oranında arttı. Ancak AB tarafından uygulanan yaptırımlar dolayısıyla bu duruma temkinli yaklaşıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde