Aydın'ın 'Efeler'i Borsa İstanbul'a geliyor

Aydın'ın 'Efeler'i Borsa İstanbul'a geliyor

Aydın Söke'deki Söktaş Tekstil’n iştiraki Efeler Çiftliği’nin, önümüzdeki yıl halka arz edilmesi planlanıyor. Leyla Kayhan Elbirlik, 200 milyon TL ciro hedeflediklerini söyledi.

Aydın'ın 'Efeler'i Borsa İstanbul'a geliyor
16px
24px
15.10.2021 07:30
ABONE OLgoogle

Türkiye’nin önde gelen çiftliğinden biri olan Efeler Çiftliği’nin yönetici ortağı Leyla Kayhan Elbirlik, çiftliği ve süt üretim sürecini anlatarak geleceğe yönelik hedeflerini paylaştı.

Leyla Kayhan Elbirlik, 2007 yılında tekstil devi Söktaş’ın bir iştiraki olarak kurulan Efeler Çiftliği’nin, en doğal, en besleyici süt ve süt ürünlerini üretip, hassasiyetle tüketiciyle buluşturma hedefini ana merkezde tutarak büyüdüğünü söyledi.

Süt ve süt ürünleri, pastacılık, turizm sektöründeki pek çok önemli markanın halihazırda tedarikçisi olduklarını ifade eden Elbirlik, kısa süre önce Efeler Çiftliği markasıyla çiğ süt ve pastörize süt ürünlerini, sağlıklı ambalajlarla seçkin marketlerde tüketicilere sunduklarını belirtti.

 

Leyla Kayhan Elbirlik, şöyle devam etti:

“766 dekar alan üzerine yayılan, 30 bin ton yıllık çiğ süt üretimi bulunan Efeler Çiftliği, hem kapasite hem süt kalitesi hem de sürdürülebilirlik açısından AB standartlarında üretim yapan Türkiye ve Avrupa’nın sayılı çiftliklerinden biri. Geçtiğimiz yıla göre üretim maliyetlerinde en az yüzde 25 artış gözlemledik. Bu yıl sadece yemde yüzde 30 artış oldu. Buna rağmen 2021’in ilk altı ayında 13 bin ton çiğ süt sattık. Satış gelirimizi de 2020’nin aynı dönemine göre yüzde 41 artırarak 55 milyon TL’ye ulaştırdık” diye konuştu.

200 MİLYON TL CİRO HEDEFİ

Toplam 6 bin 672 adet büyükbaş süt hayvana sahip olan çiftliğin, 2021 yılının ilk 6 ayında 13 bin ton çiğ süt satışı gerçekleştirdiğini açıklayan Leyla Kayhan Elbirlik, “Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41 artışla 55 milyon TL satış geliri kaydetti.

Söktaş’ın yüzde 84 oranında bağlı ortaklığıyla, 2021 yılının ilk altı aylık döneminde satış gelirlerinin yüzde 35’ini oluşturduğu Efeler Çiftliği’nin orta vadede hedefi 200 milyon TL’nin üzerine ulaşmak. Ancak hammadde fiyatlarının ve döviz kurlarının artması, süt üretimi ve satışını olumsuz etkiliyor. Bizim piyasadaki tespitlerimiz, tüketicinin katma değerli bazı ürünleri (yoğurt gibi) evinde, kendisinin yapmayı tercih ettiği yönünde. Önümüzdeki dönemde bu tip ürünlerde talep düşüşleri yaşanabilir.” dedi.

HALKA ARZ İÇİN ÇALIŞMALAR TAMAM

Ar-Ge, teknoloji ve inovasyona büyük önem verdiklerini ifade eden Elbirlik, “Uygun piyasa şartlarını gözeterek Efeler Çiftliği’ni gelecek yıl içinde halka arz etme hedefimiz bulunuyor.  Böylece Efeler Çiftliği’nin kalitesini, hem marka hem ürün çeşitliliği hem de şirket olarak daha çok paydaşla buluşturabileceğiz. Halka arz gelirini çiftliğin büyümesi, daha yüksek verim ve  ürün gamını genişletmek için kullanacağız. Rekabette var olabilmek için ve kaynaklarımızın en iyi şekilde kullanılabilmesi için teknolojiye yatırım yapmamız şart. En büyük hedefimiz ülkemizin en sürdürülebilir ve inovatif çiftliği olmak. Sürdürülebilir tarım ilkelerinden asla ayrılmayarak ürün gamımızı sağlıklı, kaliteli ve güvenilir bir şekilde genişletmek” diyerek yenilik, teknoloji ve inovasyonda istikrarlı bir duruş sergilediklerini anlattı.

Leyla Kayhan Elbirlik, ayrıca Tarım Bakanlığı’nın yeni tebliği ile marketlerde paketlenmiş çiğ süt satışına başladıklarını, yakın dönemde kaşar satışına da başlayarak ürün gamını genişleteceklerini söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde