Ayasofya Camii'ndeki fresklere ne olacak sorusu cevap buldu! İşte o perdeler...

Ayasofya Camii'ndeki fresklere ne olacak sorusu cevap buldu! İşte o perdeler...

Cuma günü yeniden ibadete açılacak olan Ayasofya’da fresk ve mozaikler namaz sırasında ‘yelken perde’ sistemiyle kapatılacak. Perdenin açılıp kapanması bir dakika sürecek.

Ayasofya Camii'ndeki fresklere ne olacak sorusu cevap buldu! İşte o perdeler...
16px
24px
24.07.2020 05:00
ABONE OLgoogle

Ayasofya'nın içerisinden cami statüsüne geçmesinin ardından ilk görüntüler paylaşıldı. Görüntülerde fresklerin kapatıldığı görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cami statüsüne geçmesinin ardından bugün Cuma namazı kılınacak olan Ayasofya'da incelemelerde bulundu.

1 DAKİKA İÇİNDE KAPANIP AÇILACAK

Ayasofya'da mozaik ve fresklerin kapatılması için bir dakikada açılıp kapanan elektronik raylı sistem perde kullanılacağı belirtilmişti. Bu bilgiye göre imparatorların taç giyme tören yeri omphalion ise halının altında kalacak.

Ayasofya’da fresk ve mozaikler namaz sırasında ‘yelken perde’ sistemiyle kapatılacak. 

ZEMİNİNE 2 KAT KEÇE SERİLDİ

Doğu Roma döneminde imparatorların törenle taç giydikleri; bugünse müezzin mahfilinin önünde bulunan kendi türünün en önemli örneklerinden biri kabul edilen bin yıllık 'omphalion' döşeme mozaiği, cami için yere serilecek halının altında kalacak.

Ayasofya'nın yer döşemesinin zarar görmemesi için halının altına önce iki kat keçe konulacağı kaydedildi. Camide kullanılacak halının rengi de turkuaz olarak belirlendi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde