Ayakkabı ihracatında rekor; 167 ülkeye ayakkabı sattık

Ayakkabı ihracatında rekor; 167 ülkeye ayakkabı sattık

İDMİB Başkanı Mustafa Şenocak, "Geçen ay tüm zamanların ağustos ayı rekorunu kırarak en fazla ihracat gerçekleştiren alt sektörümüz 90 milyon dolarla ayakkabı oldu. Ayakkabı sektöründe geçen yılın aynı ayına göre yüzde 65'lik artış yakaladık." dedi.

Ayakkabı ihracatında rekor; 167 ülkeye ayakkabı sattık
16px
24px
08.09.2021 08:42
ABONE OLgoogle

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şenocak, en fazla ihracat gerçekleştirdikleri ilk 3 ülkeden Rusya'ya yüzde 148'lik, Almanya'ya yüzde 12'lik ve İtalya'ya yüzde 62'lik ihracat artışı kaydedildiğini söyledi.

167 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Şenocak, bu dönemde alım gücü yüksek ve istikrarlı ekonomilerin oluşturduğu OECD ülkelerine ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24 artışla 512 milyon dolara yükseldiğini bildirdi.

Şenocak, "Geçen ay tüm zamanların ağustos ayı rekorunu kırarak en fazla ihracat gerçekleştiren alt sektörümüz 90 milyon dolarla ayakkabı oldu. Ayakkabı sektöründe geçen yılın aynı ayına göre yüzde 65'lik artış yakaladık. Yine Ağustos ayında deri kürk giyim sektöründe yüzde 35'lik artışla 26 milyon dolar, yarı işlenmiş bitmiş deri ve işlenmiş kürk sektöründe yüzde 104'lük artışla 21 milyon dolar ve saraciye sektöründe yüzde 46'lık artışla 19 milyon dolar değerinde ihracat gerçekleştirdik.

Ocak-ağustos döneminde yine en fazla ihracat gerçekleştiren alt sektörümüz ayakkabı oldu. Bu dönemde ayakkabıda yüzde 24'lük artışla 674 milyon dolarlık ihracata ulaştık. Yine bu dönemde yarı işlenmiş bitmiş deri ve işlenmiş kürk sektöründe yüzde 53'lük artışla 163 milyon dolarlık, saraciye sektöründe yüzde 33'lük artışla 143 milyon dolarlık ve deri kürk giyim sektöründe yüzde 13'lük artışla 113 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde