Avrupalılardan sonra Çinli Huawei de Rusya pazarından çekiliyor!

Avrupalılardan sonra Çinli Huawei de Rusya pazarından çekiliyor!

Rusya'ya akıllı telefon ve diğer elektronik ürünlerinin sevkiyatını tamamen durdurduğu belirtilen Çinli Huawei şirketinin Rusya pazarından nihai olarak çıkacağı ifade edildi.

Avrupalılardan sonra Çinli Huawei de Rusya pazarından çekiliyor!
16px
24px
31.10.2022 15:40
ABONE OLgoogle

İzvestiya gazetesinin kaynaklarına dayandırdığı haberine göre kısa süre önce Rusya'ya akıllı telefon, tablet, televizyon ve diğer ürünlerini doğrudan sevk etmeye son veren Huawei, Rusya pazarından nihai olarak çekilebilir. Gazete, kaynaklarından aldığı bu bilgiyi Huawei şirketine yakın iki kişiye daha doğrulattıklarını bildirdi. 

Sputnik Türkiye'nin aktardığı haberde, Huawei'in Moskova ofisinin 1 Şubat 2023'ten itibaren kiraya verilmesi hakkında yayınlanan ilanın bu bilgiyi doğrulayan bir diğer unsur olduğu belirtildi.

Haziran ayında Huawei'in Rusya'daki resmi satış noktalarını kapatmaya başladığı, eylül ayı başında ise Huawei Rusya ofisinin çalışanlarının bir kısmını Kazakistan ve Özbekistan'a yönlendirdiği basına yansımıştı.

Bu arada uzmanlar Rusya pazarından çekilen markaların ürünlerinin ithalatı için en az 3 yöntem bulunduğuna dikkat çekerken bir kaynak, Huawei'in distribütörler aracılığıyla Rusya'ya ihracatı sürdürme ihtimalini dışlamadığını ifade etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde