Avrupa piyasalarını karıştıran gizemli satıcı belli oldu

Avrupa piyasalarını karıştıran gizemli satıcı belli oldu

Deutsche Bank ve Commerzbank hisselerini satarak bu hisselerde sert düşüşe neden olan firmanın ABD'li Capital Group olduğu ortaya çıktı

Avrupa piyasalarını karıştıran gizemli satıcı belli oldu
16px
24px
12.04.2022 15:54
ABONE OLgoogle

Almanya'nın en büyük 2 bankası Deutsche Bank ve Commerzbank’ın hisselerini satarak piyasaları karıştıran grup belli oldu. Konuya yakın kaynaklar, birkaç hafta önce 1.2 milyar dolarlık Barclays hissesi satan yatırım firması Capital Group'un 2 Alman bankasının hisselerini de sattığını bildirdi.

Bloomberg verilerine göre firma, satıştan önce 3 şirketin en büyük hissedarları arasında bulunuyordu.

Capital Group'un bu adımı, Ukrayna'daki savaş sonrası uygulanan yaptırımlarla resesyon endişelerinin ortaya çıkması ve enflasyondaki ivmelenmenin ardından geldi.

2 bankanın hisselerinin bilinmeyen bir şirket tarafından satıldığı haberiyle Deutsche Bank yüzde 10.8, Commerzbank yüzde 9.6 oranında düşüş kaydetmişti.

Capital Group sözcüsü konu hakkında bir açıklama yapmazken her 2 bankanın temsilcileri hisse satışının stratejilerini etkilemeyeceğini bildirdi.

Capital Group, 2020'de Deutsche Bank'ın yüzde 3.1 hissesini satın alarak en büyük hissedarlardan birisi olmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde