Avrupa'nın beklediği haber geldi! Doğalgazda 'Türkiye' formülü

Avrupa'nın beklediği haber geldi! Doğalgazda 'Türkiye' formülü

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kırım Köprüsü'ne yönelik saldırının arkasında Ukrayna özel kuvvetlerinin olduğunu açıkladı.

Avrupa'nın beklediği haber geldi! Doğalgazda 'Türkiye' formülü
16px
24px
12.10.2022 14:32
ABONE OLgoogle

Putin, 'Rusya ile Batı arasındaki gerilimi tırmandırmak isteyenler kimse Kuzey Akım sabotajının arkasında da onlar var' dedi. Putin ayrıca, "Türkiye'de Avrupa için doğalgaz merkezi kurabiliriz. Rusya, kışın dahil Avrupa’ya enerji sevkiyatına hazır, top onların sahasında" ifadelerine yer verdi.

Putin'in açıklamaları şu şekilde;

"Kuzey akım sabotajının arkasında Rusya-Avrupa ilişkilerine zarar vermek isteyenler var. Projenin akıbetine Rusya ve AB karar vermeli. Kuzey Akım 2 üzerinden doğalgaz sağlamaya hazırız. Top şimdi AB'de. Petrol fiyatlarına üst sınır koyacak ülkelere enerji temin etmeyeceğiz. Rusya, Kuzey Akım doğalgazını Karadeniz'e kaydırabilir.

'Türkiye'de gaz dağıtım merkezi kurabiliriz'

“Rusya, önümüzdeki sonbahar ve kış aylarında Avrupa’ya enerji kaynakları tedarik etmeye hazır” ifadelerini kullanan Putin, “Bunu isteyip istemediklerine onların karar vermesi gerekiyor, top onların sahasında” diye ekledi.

Putin, “Ortaklarımız da bunu isterse, Kuzey Akım boru hatları üstünden iletilemeyen gazı, Türkiye’de büyük bir gaz dağıtım merkezi oluşturarak Karadeniz bölgesine ulaştırabiliriz” dedi.

Putin Rusya ile Kırım'ı birbirlerine bağlayan Kerç Köprüsü'ne "terörist saldırı"nın ardında da Ukrayna'nın özel güçleri olduğunu söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde