Avrupa'da derbi haftası

Avrupa'da derbi haftası

Türkiye'de Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin oynanacağı hafta Avrupa futbolunda ise dört dev maç gerçekleşecek. Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya'da birbirinden çekişmeli geçecek maçlar futbol severlerin nefeslerini tutturacak.

Avrupa'da derbi haftası
16px
24px
01.04.2023 13:10
ABONE OLgoogle

Bu hafta sonu, futbol severlerin futbola doyacağı maçlara sahne olacak. Süper Lig’deki Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi başta olmak üzere Avrupa futbolunda birbirinden çekişmeli, zirve yarışını yakından ilgilendiren karşılaşmalar oynanacak.

Süper Lig'in 27'nci haftasında Fenerbahçe, 2 Nisan Pazar günü saat 20.30'da Ülker Stadyumu'nda Beşiktaş'ı konuk edecek. Ligde ikinci sıradaki Fenerbahçe (54 puan) ile üçüncü basamaktaki Beşiktaş’ın (49) karşılaşacağı maçın başlama düdüğü, saat 20.30’da çalacak.

Zirveyi yakından ilgilendiren diğer bir karşılaşmada ise lider Galatasaray (60), 4. sırada bulunan Adana Demirspor’u (45) Nef Stadı’nda konuk edecek. İki takım, yarın saat 20.30’da sahaya çıkacak.

BUNDESLIGA’DA ZİRVE YARIŞI

Almanya 1. Futbol Ligi’nin (Bundesliga) 26. haftasında “Klasik” olarak adlandırılan Bayern Münih-Borussia Dortmund maçı oynanacak. Ligin ilk iki sırasında bulunan Bayern Münih ile Borussia Dortmund, şampiyonluk yolunda kritik bir maça çıkacak.

Bundesliga’da 53 puanlı lider Borussia Dortmund, Allianz Arena’da oynanacak karşılaşmada bir puan gerisindeki Bayern Münih’e Cumartesi günü saat 19.30’da konuk olacak.

FRANSA’DA EZELİ REKABET

Fransa Ligue 1'in 29'uncu haftasında Paris Saint Germain, Parc des Princes'de ezeli rakibi Olympik Lyon'u ağırlayacak. Son lig şampiyonu, Şampiyonlar Ligi ve Fransa Lig Kupası'na çeyrek finalde veda eden PSG, yarışa tek kulvarda devam ediyor. Karşılaşma 2 Nisan pazar günü 21.45'te oynanacak.

ŞAMPİYONLAR LİGİ ÖNCESİ “TEST” MAÇI

İtalya 1. Futbol Ligi’nde (Serie A) açık ara lider durumdaki Napoli, sahasında Milan ile 2 Nisan Pazar günü TSİ 21.45’te karşı karşıya gelecek. UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde de karşılaşacak iki takım, bu önemli eşleşme öncesinde Serie A’nın 28. haftasında kozlarını paylaşacak.

Ligde 71 puanla en yakın rakibi Lazio’nun 19 puan önünde şampiyonluğa giden Napoli ile 48 puanla 4. sırada yer alan Milan arasındaki mücadeleye, Diego Armando Maradona Stadı ev sahipliği yapacak.

MANCHESTER'DA NEFESLER TUTULACAK

İngiltere Premier Lig'in 29'uncu haftasında son şampiyon Manchester City, Etihad Stadyumu'nda Liverpool'u ağırlayacak. Ligde liderlik mücadelesi veren City, bu karşılaşmadan 3 puanla ayrılıp Arsenal ile puan farkını 5'e indirmek istiyor. İspanyol teknik adam Guardiola ve ekibi, ligde 2 maç eksiği ile birlikte 27 maçta; 19 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. 29'uncu haftaya girerken 61 puan toplayan City, bu karşılaşmalarda 67 gol atıp, kalesinde de 25 gol gördü. Aynı zamanda Manchester City, ligde son 6 maçtır da kaybetmiyor.

Ligde inişli ve çıkışlı bir performans gösteren Liverpool, 3 maç eksiğiyle 26 maçta; 12 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 yenilgi alarak 42 puanla ligde 6'ncı sırada yerini alıyor. Liverpool, bu karşılaşmalarda fileleri 47 kez havalandırırken, kalesinde de 29 gol gördü. Karşılaşma Cumartesi günü saat 14.30’da başlayacak.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde