Avrupa Merkez Bankası: Faiz artırmak tek çare

Avrupa Merkez Bankası: Faiz artırmak tek çare

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu Üyesi Boris Vujcic, 4 Mayıs’ta gerçekleştirilecek toplantı öncesi faiz oranları ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Vujcic, enflasyonist baskıların çok yüksek olması nedeniyle borçlanma maliyetlerinde artışın devam etmesi gerektiğini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası: Faiz artırmak tek çare
16px
24px
26.04.2023 12:42
ABONE OLgoogle

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu Üyesi Boris Vujcic Slovenya'daki Delo gazetesine verdiği mülakatta bankanın faiz artırımından başka seçenekleri olmadığını belirtti. Vujcic açıklamasında, "Enflasyon düşüyor ancak çekirdek enflasyon inatçı biçimde yüksek. Bir trend değişimi olana kadar faiz artırımına devam etmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

Yetkililer 25 veya 50 baz puanlık faiz artışı konusunda ikiye bölünmüş durumda. Bankanın Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel 4 Mayıs'ta gerçekleşecek toplantıda 50 baz puanlık artışın masada olduğunu söylemişti. Diğer yandan Yönetim Kurulu üyesi Villeroy de Galhau gelecekteki faiz artışlarının sayı ve miktarsal olarak sınırlı olması gerektiğini savunmuştu. Piyasalar Mayıs'ta 25 baz puanlık faiz artışını yüzde 100 olarak fiyatlıyor.

Toplantıdan iki gün önce açıklanacak son veriler bankanın kararını şekillendirecek.

Enflasyonu düşürmenin maliyeti olacağını belirten Vujcic yüksek faizin bazı maliyetleri artırdığını ancak kararlı duruşun sürmesi gerektiğini söyledi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde