Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararını açıkladı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararını açıkladı

Bankacılık sektöründe yaşanan kriz sonrası piyasaların merakla beklediği faiz kararı belli oldu. Avrupa Merkez Bankası (ECB), üç temel politika faizini 50 baz puan artırarak, 2008'den bu yana en yüksek seviyesine çıkardı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararını açıkladı
16px
24px
16.03.2023 16:59
ABONE OLgoogle

Avrupa Merkez Bankası (ECB), bankacılık sektöründe yaşanan kriz ortamında merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Banka, üç temel politika faizini 50 baz puan artırdı. Kararla birlikte; mevduat faiz oranı yüzde 3'e yükselmiş oldu. Marjinal faiz oranı yüzde 3,75'e ulaşırken, refinansman operasyonu faiz oranı yüzde 3,50'ye yükseldi.

Bu oranlar 2008’den bu yana en yüksek faiz olarak dikkat çekti.

ENFLASYON UYARISI

"Enflasyonun çok uzun süre için çok yüksek kalması öngörülüyor" uyarısında bulunan ECB, gelecekteki politika faizi kararlarının ekonomik ve finansal verilere bağlı olacağını vurguladı.

Yönetim Konseyi toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, yüksek seviyede belirsizliğin Yönetim Konseyi'nin politika kararlarına verilere bağlı yaklaşımın önemini güçlendirdiği ifade edildi.

ECB açıklamasında, cari piyasa gerilimlerinin yakından izlendiği belirtilirken, "Euro Bölgesi'nde fiyat istikrarını ve finansal istikrarı korumak gerektiğinde yanıt vermeye hazırız" ifadeleri yer aldı. Banka, Euro Bölgesi bankacılık sektörünün "dayanıklı" olduğunu belirtirken, güçlü sermaye ve likidite pozisyonlarına sahip olduğunu ifade etti.?

 

 

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde