Avrupa Komisyonu Başkanı: ''Çin yeni bir düzen arıyor''

Avrupa Komisyonu Başkanı: ''Çin yeni bir düzen arıyor''

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Çin'in dünya düzenini değiştirmeye ve kendisini bunun merkezine koymaya çalıştığını söyledi.

Avrupa Komisyonu Başkanı: ''Çin yeni bir düzen arıyor''
16px
24px
30.03.2023 12:47
ABONE OLgoogle

Avrupa Birliği'nin üst düzey yetkilisi yaptığı açıklamada, Çin'in yeni bir uluslararası düzen aradığını söyledi.

Emmanuel Macron ile birlikte Çin'e yapacağı geziden önce yaptığı konuşmada, AB'nin Pekin'le yakınlaşmaya devam etmesi gerektiğini, ancak ilişkilerini ve Çin'e olan bağımlılıklarını riske atmayacak bir stratejiye ihtiyacı olduğunu belirtti.

Ayrıca Avrupa'nın Çin ile bağlarının geleceğini Pekin'in Ukrayna'daki savaşla ilgili eylemlerine bağladı ve 2020 AB-Çin yatırım anlaşmasını yürürlüğe koyma umutlarını etkili bir şekilde durdurma çağrısında bulundu.

Çin'in Ukrayna savaşında Rusya'yı desteklediğini, Kuşak ve Yol küresel altyapı girişimini ve çok taraflı kuruluşlardaki iddialılığını aktaran von der Leyen, Çin Komünist Partisi'nin açık hedefinin, Çin'i merkeze alarak uluslararası düzeni sistematik olarak değiştirmek olduğunu söyledi.

patronlardunyasi.com

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde