Avrasya Tüneli'nden motosiklet geçiş tarifesi belli oldu

Avrasya Tüneli'nden motosiklet geçiş tarifesi belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Avrasya Tüneli’nin Motosiklet sürücülerine açılmasıyla ilgili detayları paylaştı.

Avrasya Tüneli'nden motosiklet geçiş tarifesi belli oldu
16px
24px
30.04.2022 12:14
ABONE OLgoogle

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul’da iki kıta arasındaki yolculuk süresini 5 dakikaya indiren Avrasya Tüneli’nin yarından itibaren motosiklet sürücülerinin kullanımına açılacağına dikkat çekti ve motosikletlerin tek yön geçişinin gündüz tarifesinde 20,70 TL, gece tarifesinde ise 10,35 TL olarak ücretlendirileceğini duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Avrasya Tüneli’nin motosiklet sürücülerine açılmasıyla ilgili detayları paylaştı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Avrasya Tüneli’nin 22 Aralık 2016 tarihinde hizmete girdiği anımsatılarak, tünelin Asya ve Avrupa kıtaları arasındaki yolculuk süresini 5 dakikaya indirdiği, İstanbul trafiğini de önemli ölçüde rahatlattığı kaydedildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Motobike İstanbul 2022 Fuarı açılış töreninde motosiklet sürücülerine müjdeyi verdiği anımsatılan açıklamada, Avrasya Tüneli’nin 1 Mayıstan itibaren Bakanlık kararıyla motosiklet sürücülerine de hizmet vereceğine vurgu yapıldı.

Açıklamada, “Avrasya Tüneli’ni kullanan motosikletlerin tek yön geçişi 05.00-23.59 saatleri arasındaki gündüz tarifesinde 20,70 TL, 00.00 - 04.59 arasındaki gece tarifesinde ise 10,35 TL olarak ücretlendirilecek.

Motosiklet sürücüleri, serbest gişe sistemi bulunan Avrasya Tüneli’nden HGS hesaplarıyla geçiş ödemelerini yapabilecek” denildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde