Atatürk'ün mirası Atatürk Orman Çiftliği yeniden yaşatılacak

Atatürk'ün mirası Atatürk Orman Çiftliği yeniden yaşatılacak

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, verdiği bir röportajda Atatürk Orman Çiftliği’nin (AOÇ), Ankara ve Çankaya Belediyesi’nin park alanı arsalarını birleştirerek yeniden kurulacağını açıkladı.

Atatürk'ün mirası Atatürk Orman Çiftliği yeniden yaşatılacak
16px
24px
20.01.2020 19:43
ABONE OLgoogle

Mustafa Kemal Atatürk’ten Ankara’ya miras olarak kalan ve son 20 yıl içerisinde parsel parsel küçültülen Atatürk Orman Çiftliği, yeniden kurulacak. Cumhurbaşkanlığı Sarayı, kütüphane ve son olarak ABD Büyükelçiliği’ne satılan çiftlik Ankara ve Çankaya Belediyesi’nin çalışmalarıyla birlikte tekrardan yaşatılacak.

"ORMAN OLMASI GEREKEN YERLER İMARA AÇILDI"

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Kırkkonaklar ile Mamak arasında kalan Bademlidere bölgesinde Çankaya Belediyesi'ne ait 750 dönüm park alanı ile, hemen bitişiğindeki Ankara Büyükşehir'e ait 500 dönüm arsanın birleştirilerek yeni AOÇ yeniden kurulacak dedi. Taşdelen, yeni A.O.Ç'de, bir de hayvanat bahçesi kurmayı planladıklarını da açıkladı.

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre; yeniden kurulacak olan AOÇ’de sadece Çankayalıların değil Ankaralıların da kullanacakları yürüyüş, piknik, oyun, spor alanlarının yapılacağı belirtildi.

AOÇ’de orman alanlarının imara açıldığının altını çizen Taşdelen, “Atatürk Orman Çiftliği parça parça yapılaşmaya açıldı. Orman alanı olması gereken yerler imara açıldı. Buna mukabil, bu 750 dönüm hiçbir şekilde imara, yapılaşmaya, konuta açılmadan tamamen halkın park rekreasyon ihtiyacını karşılayacak” ifadelerini kullandı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde