Atatürk’ün 'Beyaz Vagon'u gece yarısı kaldırıldı

Atatürk’ün 'Beyaz Vagon'u gece yarısı kaldırıldı

Mustafa Kemal Atatürk’ün 1926’dan 1937’ye kadar yurtiçi gezilerinde kullandığı ve İzmir Alsancak Garı önündeki açık alanda sergilenen “Beyaz Vagon” TCDD tarafından gece yarısı kaldırıldı.

Atatürk’ün 'Beyaz Vagon'u gece yarısı kaldırıldı
16px
24px
22.08.2020 05:32
ABONE OLgoogle

TCDD, 3 gün önce ve kötü hava koşullarından etkilenmemesi için vagonun gar içine alınacağını açıklamıştı.

TCDD ekipleri 45 ton ağırlığındaki vagonu vinçlerle kaldırdı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, vagona Konak Meydanı’nda sergilemek üzere talip olduklarını söyledi.

Batur, “Yurdu demir ağlarla örerek Cumhuriyetin kazanımlarını memleketin en uç noktalarına taşıyan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına sahip çıkmak en önemli görevlerimizdendir. Uzun yıllardır Alsancak’ta bulunan ancak gece yerinden kaldırılan tarihi değerimiz ‘Beyaz Vagon’a, Konak Meydanı’nda halkımızla buluşturmak üzere talibiz” dedi.

ADD İzmir Şubeleri Eşgüdüm Başkanı Doğan Aygen de, “Gece yangından mal kaçırır gibi vagonu taşımalarını anlamadık. Hiçbir gerekçe göstermiyorlar. O vagonun orada kalmasına ve Atatürk’ün izinin silinmesine izin vermeyeceğiz” diyerek tepki gösterdi.

Mustafa İnmez/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde