Atatürk Havalimanı'nda kırılan pistin değeri tam 200 Milyon Dolar...

Atatürk Havalimanı'nda kırılan pistin değeri tam 200 Milyon Dolar...

AK Partili eski yönetici: Pistleri niye kırıyorlar, anlamıyorum. Altında yedi metreye yakın beton var. Bir pistin maliyeti 200 milyon dolar.

Atatürk Havalimanı'nda kırılan pistin değeri tam 200 Milyon Dolar...
16px
24px
19.05.2022 08:45
ABONE OLgoogle

Halk TV yazarı, gazeteci İsmail Saymaz, THY'nin AK Partili yıllardaki eski yöneticisinin Atatürk Havalimanı'yla ilgili açıklamaların köşesine taşıdı... İşte o yazı...

"Bir yandan TV'de Atatürk Havalimanı'nın iki pistinin yıkımını izlerken, diğer yandan telefonda THY'nin AK Partili yıllardaki eski yöneticisi ile konuşuyorum.

Eski yönetici üzüntüsünü saklamıyor.

Şöyle diyor:

"Pistleri niye kırıyorlar, anlamıyorum. Altında yedi metreye yakın beton var. Bir pistin maliyeti 200 milyon dolar."

Eski THY yöneticisi, bir depremde İstanbul Havalimanı işlevsiz kaldığında yedeğinin olmadığını vurgulayarak, şöyle devam ediyor:

"İstanbul Havalimanı'nın altı balçıktır. İstanbul'da yedeği yok. Çünkü Sabiha Gökçen Havalimanı'nın pisti hasarlı. Bir sene bakıma alınması gerekiyor. Kapasitesi dolu. İstanbul'a AHL'deki bir pist yetmez. Londra'da 4-5 havalimanı birbirini yedekliyor."

Eski THY yöneticisine Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ikinci pistin inşaatının devam ettiğini hatırlattım.

Güldü.

"Dünyanın en büyük havalimanı 2-3 senede yapan müteahhitler bir pisti sekiz senede bitiremiyorsa demek ki çok yoruldular!"

Evet ama çalışmaktan değil, olsa olsa para saymaktan!

İstanbul Havalimanı'nı işleten İGA, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın bitmek bilmeyen pist inşaatını da yürütüyor. Bu pist neden bitmiyorsa AHL'deki iki pist de benzer gerekçeyle kırılıyor. Uçuş trafiğini, zarar eden İstanbul Havalimanı'na yönlendirmek! AK Parti, kendisinden sonraki iktidar AHL'yi kullanıma açmasın, 'Beşli Çete'nin gönlü ferah olsun diye pistleri kırarak, milli serveti yok ediyor.

Halbuki AHL, pistleri korunarak parka dönüştürülebilir. Geleceğin Türkiyesi, ihtiyaç hissederse pistleri kullanabilir."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde