Artweeks@Akaretler’in NFT platformu sanatseverlerle buluştu

Artweeks@Akaretler’in NFT platformu sanatseverlerle buluştu

Türk çağdaş sanatının önemli destekçisi ve koleksiyoneri Şeli Elvaşvili’nin koleksiyonunundan bir seçki, Akaretler’de gerçekleşen Artweeks@Akaretler’in 6. Edisyonunda izleyicisiyle buluştu.

Artweeks@Akaretler’in NFT platformu sanatseverlerle buluştu
16px
24px
06.04.2022 12:43
ABONE OLgoogle

Elvaşvili’nin koleksiyonunda Türkiye’de yakından takip edilen 11 sanatçının 12 eseri yer alıyorken; en önce çıkan eserler arasında 2013 senesinde gerçekleşen 5. Gala Modern etkinliğinde sergilenen Selma Gürbüz’ün kimonosu, İnci Eviner’in ‘’Harem’’ adlı eseri, Azade Köker’in Kırmızı Ev’i ve Gülay Semercioğlu’nun büyük ebatlardaki ‘’To Change of Earth’ eseri öne çıkanlar arasında bulunuyor.

Davete Mustafa Taviloğlu, Vuslat Doğan Sabancı, Murat Tabanlıoğlu, Dilek Hanif gibi iş ve sanat dünyasından seçkin isimler katıldı.

Elvaşvili’nin koleksiyonunda yer alan diğer sanatçılar ise; Arzu Başaran, Ebru Uygun, Deniz Bilgin, Gözde İlkin, Jennifer İpekel,  Selma Gürbüz, Seyhun Topuz ve Yaşam Şaşmaz.

Digital Sanatın öncüsü Carny.IO NFT Pazar yeri kurucu ortakları Elyo Elvaşvili ve Nuri Sayraç ise birçok değerli sanatçının eserlerini bir araya getirdiği şeçkiye Artweeks@Akaretlerde  ‘’Onwards and Upwards’’ sergisi kapsamında, yukarı ve ileri doğru temasıyla Esra Özkan’ın küratörlüğünde  ev sahipliği yapıyor.  

Bağımsız sanatçılarla birlikte galerilerin de yer aldığı sergide öne çıkan sanatçılar; Ali Phi / Barış Kabalak / Büşra Luboviç / Chiara de Rocchi / Doruk Seymen / Esra Gülmen / Foad Hamzeh / Hakan Yılmaz / Halil Altındere / Hamza Kırbaş  / Hande Uğur / İrem Tok / Mk Perker / Nesren Jake / Nilay Özenbay / Seden Erşen / Selay Karasu / Sergen Şehitoğlu / Süleyman Yılmaz / Yetkin Gülmen

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde