Artı Yatırım Ortaklığı hisseleri neden taban oldu?

Artı Yatırım Ortaklığı hisseleri neden taban oldu?

SPK Artı Yatırım Ortaklığı'nın yüzde 400 gibi oldukça yüksek orandaki bedelli sermaye arttırımını reddedince hisse senedi 630 bin lotla taban oldu.

Artı Yatırım Ortaklığı hisseleri neden taban oldu?
16px
24px
20.02.2021 22:18
ABONE OLgoogle

SPK özellikle borsada zararda ve üretim yapmayan şirketlerin elini küçük yatırımcıların cebine atmasına karşı harekete geçti. 

Bugüne kadar bol keseden bedelli kararı alıp, yatırımcının cebinden milyonlarca lira alan şirketler artık SPK duvarına çarpıyor. 

Sermaye Piyasası Kurulu son olarak yıllardır gözaltı pazarında olan Artı Yatırım Ortaklığı'nın yüzde 400 gibi oldukça yüksek orandaki bedelli sermaye arttırımını kabul etmedi. SPK'nın bedelli için alınan kararı ikna edici bulmadığı belirtiliyor.

HİSSE TABAN OLDU

SPK'nın bu kararı ile küçük yatırımcıların cebinden milyonlarca lira çıkmasının da önüne geçilmiş oldu. Ancak ilginç bir şekilde hisse senedi 630 bin lot satışa gelerek taban oldu. 

Normal şartlarda hisse senedinin tavan olması gerekiyordu. Borsa kulisleri, senette operasyon yapan grubun oyununun SPK tarafından bozulduğu ve grubun mal aldırdığı kişilerde panik olduğu ve satış yaptıkları öne sürülüyor. 

40 KURUŞTAN 20 LİRAYA

Hisse senedinde pozisyon alan grubun 40 kuruştan başlattığı hareket 20 liraya kadar sürmüştü. Senette 5 lira ile 8 lira arasında hareket yapan grup cuma günü SPK kararından sonra satışa geçti ve senet  6.48 TL tabandan kapattı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde