Arkadaşlık hizmeti kullanıcıları, kişisel hayatlarını yeni kurallara göre inşa etmeye hazır

Arkadaşlık hizmeti kullanıcıları, kişisel hayatlarını yeni kurallara göre inşa etmeye hazır

İnternet kullanıcıları artık her gün saatlerce arkadaşlık uygulamalarında düşüncesizce kaydırmalara ve sonuçta hiçbir yere varmayan tavizsiz mesajlaşmalara zaman harcamak istemiyor

Arkadaşlık hizmeti kullanıcıları, kişisel hayatlarını yeni kurallara göre inşa etmeye hazır
16px
24px
29.03.2022 11:55
ABONE OLgoogle

Büyük çevrimiçi arkadaşlık hizmetleri, kullanıcıların internet arkadaşlık formatına yönelik tutumlarının nasıl değiştiğini anlamak için düzenli olarak sosyolojik araştırmalar yürütmektedir. En önemli araştırma parçalarından biri Bumble'dan gelmektedir. Bu sonuçlara baktığımızda, toplumun internet arkadaşlık formatını nihayet tamamen kabul ettiğini görebiliyoruz ve bu alanda büyük değişikliklerin eşiğindeyiz.

Bu, aşağıdaki araştırma sonuçlarıyla kanıtlanmıştır:

Yalnızların %50'den fazlası, kendi eşleşme arama stratejilerini kökten yeniden düşünmeye ve yeniden başlatmaya hazır olduklarını söylemiştir.

Ankete katılanların yüzde 91'i artık çevrimiçi arkadaşlık konusunda stereotipleri veya önyargıları olmadığını bildirmiştir.

İnsanların yüzde 65'inden fazlası, bir kişiye reelde tanışmadan bile aşık olabileceğine inanıyor.

Açıkçası, çevrimiçi arkadaşlık büyük ölçekli bir başkalaşımın eşiğinde. Yakın gelecekte bu alanda pek çok beklenmedik gelişme göreceğimizden eminiz. Bu arada, günümüzde insanlar arasında internette bir eşleşme bulmanın nasıl değiştiğine bir göz atalım.

Önceliklerde değişiklik, arkadaşlık sürecini hızlandırmak ve karşınızdaki kişiyi görme isteği

Şu an büyük bir değişime tanık oluyoruz: İnternet iletişiminin kalitesi, niceliğin yerini alarak daha önemli hale geliyor. Bu eğilim, koronavirüs pandemisinden önce bile gözleniyordu, ancak özellikle 2019 yılından sonra fark edilmiştir. İnsanlar küçük konuşmalardan ve "her şey ve hiçbir şey hakkında" sohbet etmekten bıktı. Sosyal ağlardaki ve anlık mesajlaşma programlarındaki sohbetlerinizin beş yıl öncesine göre çok daha kısa olduğunu fark edebilirsiniz. Bir süredir kimse sadece sohbet etmek ve birkaç dakika geçirmek için “Merhaba. Nasılsın?" yazmamış.  Arkadaşlarımızın zamanını boşa harcamadan bu amaçla yazmayı ve aramayı öğrendik.

Bazıları, insanlar arasındaki iletişimin genel olarak azaldığını söyleyecektir ve evet, azaldı. Ama öte yandan, iletişim daha zengin, daha umut verici ve önemli hale geldi. Yani bunun iyi mi yoksa kötü mü olduğuna karar vermek size kalmış. Bu trendin çok olumlu olduğuna inanıyoruz, peki ya son yıllardaki diğer değişiklikler? Şimdi bunlara bakacağız!

Yeni öncelikler: ortak ilgi alanları ve duygusal bağlar

Bir insanda dış görünüş en önemli şey değildir. Fakat arkadaşlık platformlarının kullanıcılarının bunu ancak son zamanlarda fark etmeye başlamış olması doğru. Bir arkadaşlık sitesindeki bir fotoğraftan bir kişinin görünüşünü değerlendirmek zaten aptalca çünkü birçok insan fotoğraf editörleriyle çok yaratıcı hale geliyor. Hatta dikkat çekmek için başkalarının fotoğraflarını kullananlar bile var.

Sonuç olarak, çevrimiçi arkadaşlık sektöründe görünüşün önemi gözle görülür şekilde azaldı. Ancak diğer yandan ortak çıkarların ve duygusal bağlılığın önemi arttı. Bunun en iyi kanıtı, çok sayıda niş arkadaşlık hizmetinin ortaya çıkmasıdır. Bugün hemen hemen her kullanıcı grubu için bir arkadaşlık sitesi bulabilirsiniz: vejetaryenler, dindar Hristiyanlar, oyuncular, turizm severler, LGBT topluluğu üyeleri vb.

Tabii ki de niş sitelerin kitlesi bahsettiğimiz Bumble, Tinder, Badoo ve diğerleri gibi çok büyük arkadaşlık sitelerininkinden çok daha küçük. Ancak ikiz bir ruh ve sizinle gerçekten ilgilenecek birini bulmak çok daha kolay. Bu yüzden size küçük bir tavsiyede bulunmak istiyoruz: Daha önce çevrimiçi arkadaşlık için yalnızca en iyi siteleri kullandıysanız ancak olumlu sonuçlar almadıysanız, niş hizmetleri denemenizi öneririz. Tamamen yeni bir deneyim yaşayacaksınız.

Arkadaşlık ve ilişki geliştirme sürecini hızlandırma arzusu

Pandemi ve karantina döneminde daha fazla boş zamana sahip olmamız ilginç ve bunu daha çok değer vermeye başladık. İnternet kullanıcıları artık her gün saatlerce arkadaşlık uygulamalarında düşüncesizce kaydırmalara ve sonuçta hiçbir yere varmayan tavizsiz mesajlaşmalara zaman harcamak istemiyor. Herkes ilişkinin en azından biraz daha hızlı gelişmesini ister.

Bu değişikliklerin arka planında, arkadaşlık siteleri ve uygulamaları, görüntülü sohbet özelliklerini aktif olarak uygulamaya başladı. Bu çok önemli bir nokta çünkü giderek daha fazla kullanıcı görüntü aracılığıyla iletişim kurmayı tercih ediyor. Bunun birkaç nedeni vardır:

Görüntülü arkadaşlık, metin mesajlaşmasına kıyasla arkadaşlık sürecini hızlandırır.

Görüntü aracılığıyla iletişim kurarken, önünüzde nasıl bir insan olduğunu, ne kadar samimi olduğunu ve diyaloğu sürdürmekle gerçekten ilgilenip ilgilenmediğini anlamak daha kolaydır.

Görüntülü iletişim, bir önceki paragrafta bahsettiğimiz o yoğun duygusal bağın kurulmasına yardımcı olur.

Görüntülü arkadaşlık formatının artan popülaritesinin ardından, klasik anonim görüntülü sohbetlere ilgi yeniden başladı. Kovid öncesi zamanlarda görüntülü sohbet talebinin genel olarak düşüşte olması komik. Bu formatın geliştirilmesinde yeni bir aşama için en güçlü itici güç Covid-19 oldu.

Omegle gibi rastgele görüntülü sohbetlerin popülerleşmesi

İlk Omegle görüntülü sohbet (ve ardından Chatroulette) 2009 yılında ortaya çıktı. Platform hızla popülerlik kazandı ve görüntülü sohbet çağını başlattı. Kullanıcılar, yabancılarla görüntülü olarak tanışma ve sohbet etme imkanını çok beğendi. Ancak, Omegle’nin birçok dezavantajı vardı ve hala da var — zayıf denetim, diğer kullanıcıları aramak için esnek ayarların olmaması, modası geçmiş tasarım ve yalnızca bir web sürümü. Sitenin on üç yıl sonra, şu an bile bir mobil uygulaması yok.

Bu bağlamda, Omegle alternatifleri onu çok geride bırakmıştır. Referans olması için, iki popüler görüntülü sohbet hizmetine bir göz atalım.

İlki OmeTV. OmeTV, minimalist arayüzü ile cinsiyet ve coğrafi filtreler, iyi bir denetim, yerleşik bir mesaj çevirmeni ve iOS ve Android için kullanışlı mobil uygulamalar sunmaktadır.

İkincisi CooMeet. Site ve uygulama (iOS ve Android cihazlar için) kullanıcılara benzersiz bir cinsiyet filtresi sunuyor — erkekleri yalnızca kızlarla bağlayan bir algoritma. Ayrıca, bu alternatif Omegle video chat   adresinde kayıt olurken, kızlar sahte hesap ve botların ortaya çıkışını engelleyecek şekilde bilgilerini doğrulamaktadır. Ayrıca, mükemmel bir denetim, 24 saat destek hizmeti, kendi ortaklık programımız ve daha birçok avantaj.

Omegle ve alternatifleri, pandemi sırasında kitlelerini ortalama %30-60 oranında artırdı. Ve bazıları — birkaç kat. Ve bu oldukça anlamlı. Bu arada, artan popülerlik ve rekabet ortamında birçok görüntülü sohbet de yeni işlevler sunmaya, denetimi iyileştirmeye ve mümkün olan her şekilde yeni kitleler çekmeye başladı. Birçoğu gerçekten başarılı oldu.

Özetleyelim

Salgının başlamasından bu yana geçen iki yılda, çevrimiçi arkadaşlık sektörü önceki beş yıldan çok daha fazla değişti. Yeni gerçeklikler yeni kurallar belirler ve arkadaşlık hizmetleri bu kurallara uymak zorundadır.

Yakın gelecekte pek çok niş temalı arkadaşlık siteleri ve uygulamalarının (ve genel olarak daha da fazla uygulamanın) olacağından ve görüntülü sohbet formatına olan ilginin artmaya devam edeceğinden eminiz. Omegle alternatifleri ard arda üç yıl boyunca hızlı bir artış gösteriyor. Kullanıcılar, yeni olmaktan uzak olmasına rağmen bu formatı seviyor. Sıradan arkadaşlık hizmetleri beklenen sonuçları vermiyorsa veya sizi sıkıyorsa, bunu kendinizin keşfetmesini öneririz.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde