Ardahan Üniversitesi'nden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na fahri doktora

Ardahan Üniversitesi'nden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na fahri doktora

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Ardahan Üniversitesi'nde (ARÜ) fahri doktora verildi. Hisarcıklıoğlu, gençlere "Kimseyi ötekileştirmeyin" dedi.

Ardahan Üniversitesi'nden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na fahri doktora
16px
24px
10.11.2021 11:15
ABONE OLgoogle

Ardahan Üniversitesi tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na fahri doktora unvanı verildi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ardaha'a gelen Hisarcıklıoğlu, Ardahan Üniversitesini ziyaret etti. Daha sonra üniversite yerleşkesindeki Aşık Şenlik konferans Salonu'nda düzenlenen fahri doktora tevdi törenine katılan Hisarcıklıoğlu burada, "Gençlere girişimcilik fikirleri" konulu ders verdi.

Aşık Şenlik Konferans salonundaki açılış programına, Ardahan Valisi Hüseyin Öner, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da konuşmasında, birlik ve beraberliğin önemine değinerek, bölününce herkesin kaybedeceğine işaret etti.

Kazanmanın en büyük örneklerinden olan Kurtuluş Savaşı'nı örnek gösteren Hisarcıklıoğlu, "Bir araya gelince kazanırsın. Biz millet olarak kötü günlerde bir araya geliyoruz, iyi günlerde ise herkes ayrı bir cumhuriyet. Esas iyi günde de bir arada olabilmek. Rahmet ve bereket birlikte hareket etmekten geliyor. Kazanmak istiyorsan birlikte hareket edeceksin. Kimseyi ötekileştirmeden, biz bu hatayı gençliğimizde yaptık. Ama siz yapmayın, hiç kimseyi siyasi fikri, etnik kökeni, mezhebi, dünya görüşü ve aklınıza ne gelirse sakın ha ötekileştirmeyin. Bizden olanlar veya bizden olmayanlar. Bunu yaptık mı kaybediyoruz. Ortak akılda birleşenler her zaman kazanıyor. Benim siz gençlerden bi ricam var; ortak akılda birleşin, birbirinizi şucu veya bucu diye ayırt etmeyin. Biz, siz gençlere güveniyoruz. Siz bizlere göre daha avantajlısınız. Bizim gençliğimizin ödediği bedeller var. Ama sizler avantajlısınız ve birbirinizi dışlamadan kardeşçe insan olmanın erdem olarak da birbirinizi sevin. Seven kazanır, sevmezsen kaybedersin" dedi.

?ref_src=twsrc%5Etfw">November 9, 2021

Konuşmaların ardından Rektör Biber, Hisarcıklıoğlu'na fahri doktora cübbesi giydirdi.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde