Aras Zarakol'dan 'Şayeste Hatun'a çocuk davası

Aras Zarakol'dan 'Şayeste Hatun'a çocuk davası

'Oğlumu kaçırdı, Polonyalı gibi yetiştiriyor' İşadamı Aras Zarakol, Muhteşem Yüzyıl Kösem'in Şayeste Hatun'u Patrycja Widlak'ın 4 yaşındaki çocuklarını Polonya'ya kaçırdığı iddiasıyla dava açtı.

Aras Zarakol'dan 'Şayeste Hatun'a çocuk davası
16px
24px
29.05.2021 17:59
ABONE OLgoogle

İstanbul'da 5 yıl önce işadamı Aras Zarakol ile evlenen Polonyalı oyuncu Patrycja Dorota Wıdlak, düğünden bir yıl sonra alkol sorununu kendisinden gizleyen eşinin agresifleştiğini ve kendisini eve hapsettiği gibi gerekçelerle boşanma davası açtı.

Akşam gazetesinden Neslihan Keskin'in haberine göre aynı dönem yeni anne olan Wıdlak, 10 bin TL tedbir nafakası ile 250 bin lira tazminat istedi. Suçlamaları inandırıcı bulmayan mahkeme, davayı reddetti. 4 yıl sonra bu kez Zarakol mahkemeye başvurdu.

TÜRKÇEYİ BİLE ÖĞRETMEMİŞ

Polonyalı eşinin 4 aylıkken ülkesine kaçırdığı oğluna 4 yıldır hasret olduğunu belirten işadamı, çocuğu görme hakkını elinden alan Wıdlak için zorlama hapis cezası istedi.

4 yaşına giren oğlunu online görebildiğini belirten Zarakol, çocuğunun sadece Polonyalıların resmi dili Lehçe konuştuğunu ve bu nedenle iletişim kuramadığını öne sürdü.

Dava dilekçesinde, Aras Zarakol'un Adalet Bakanlığı aracılığıyla Polonya'da 'uluslararası çocuk kaçırma' davası açtığı ve haklı bulunduğu da belirtildi.

Muhteşem Yüzyıl Kösem'in Şayeste Hatun'u Patrycja Wıdlak, Deniz Yıldızı ve Arka Sıradakiler gibi dizilerde de rol almıştı.

ALKOLLE DEPRESAN İLACI İDDİASI

Muhteşem Yüzyıl Kösem'de Şayeste Hatun'u oynayan Wıdlak, eşinin antidepresan ilaçlarıyla agresif hâle geldiğini iddia etmişti. "Alkol bağımlılığı olan eşim, antidepresan ilaçlarla alkolü birlikte kullanıyor. Bu durum ise eşimi aşırı agresif ve şiddet eğilimli yapıyor. Sürekli psikolojik şiddet uyguluyor" iddialarında bulundu.

Bebeğinin ve kendisinin güvenliği için annesinin evine yerleşmek zorunda kaldığını savunan Widlak, eşinin kendisine hakarete varan onur kırıcı mesajlar gönderdiğine de dilekçesinde yer verdi. 

Aras Zarakol için mahkemeden 2 aylık önleyici tedbir kararı da aldırdığını hatırlatan oyuncu, bebeği ve kendisi için aylık 10 bin lira tedbir nafakası ile 250 bin lira tazminat istedi. 

Eşinin bebeğini bile hırpaladığını, hastanede alkol tedavisi gördüğünü ve müşterek çocuğa zarar verdiğini belirtti. 

Mahkeme, bu iddialar üzerine Zarakol hakkında koruma kararı verdi. Buna rağmen genç oyuncu, eşinin karara uymadığını iddia etti.

Bu kez zorlama hapsi verilmesini istedi. Hakim, eldeki delillere göre Zarakol hakkında hapis uygulanmasına yer olmadığına karar verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde