Aral Aliş: Türk savunma sanayiini tüm dünya takip ediyor

Aral Aliş: Türk savunma sanayiini tüm dünya takip ediyor

Yerli, milli imkanlarla üretilen ve 23 ülkenin kolluk kuvvetleri tarafından kullanılan Sarsılmaz silahlarının en yeni 6 modeli İDEF 2021 fuarında görücüye çıktı.

Aral Aliş: Türk savunma sanayiini tüm dünya takip ediyor
16px
24px
20.08.2021 10:22
ABONE OLgoogle

Başta Türk ordusu ve Türk polisi tarafından olmak üzere, 23 ülkenin kolluk kuvvetlerinin tercih ettiği Sarsılmaz silahlarının yeni modellerinin sergilendiği standı ilk gün 65 ülkeden 10 binden fazla kişi ziyaret etti.

Fuarda ayrıca farklı ülkelerle iş birliğinin imzaları da atıldı. Lansmanı yapılan ödüllü SAR-9 serisinin yeni modelleri SAR9SC, SAR9 GEN2, SAR9 SP, piyade tüfeği SAR56, makinalı tüfek SAR 762 MT ve uçaksavar SAR 127 MT’ye ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi.

Türk Savunma Sanayiini tüm dünya takip ediyor

Türk Savunma Sanayii ürünlerine tüm dünyadan talebin olduğunu ve sektörün bu yıl ihracatını geçtiğimiz yıla göre yüzde 50 artırarak 3 milyar doları geçeceğini belirten Sarsılmaz Yönetim Kurulu Başkanı Aral Aliş, “Devlet onaylı ilk ve tek Ar-Ge merkezimizde ürettiğimiz silahlarımızın yüzde 70’inden fazlasını ihraç ediyor ve ABD olmak üzere rekabetin yoğun olduğu 81 farklı ülkede Türk bayrağını gururla dalgalandırıyoruz. İhracatımızla ülke ekonomisine destek olurken grup çatımız altında da 2 bin kişiye istihdam sağlıyoruz” dedi.

Türk savunma sanayiinin artık Dünya savunma sanayiinde küresel bir oyuncu olduğunu belirten Aliş, “Savunma sanayiinde başlatılan seferberlik doğrultusunda son 10 yılda müthiş bir atak gerçekleştirdik. Zorunluluklar ve ihtiyaçlar nedeniyle insansız hava araçları, helikopterler, zırhlı araçlar, silah sistemleri, mühimmatlar gibi birçok dalda geliştirdiğimiz ürünlerin yanı sıra hammadde ve yan sanayimizin de gelişmesiyle yerlilik oranımız çok daha fazla arttı. Türk Savunma Sanayiini tüm dünya takip ediyor”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde