Arabistan'dan Türkiye tehdidi! 3 yıl ülkeden çıkış yok

Arabistan'dan Türkiye tehdidi! 3 yıl ülkeden çıkış yok

Suudi Arabistan "kırmızı listedeki" ülkeleri ziyaret eden vatandaşlarına, ağır cezalar ve 3 yıl boyunca seyahat yasağı uygulanacağı konusunda tehdit etti. Listede, Türkiye de var...

Arabistan'dan Türkiye tehdidi! 3 yıl ülkeden çıkış yok
16px
24px
28.07.2021 08:27
ABONE OLgoogle

Suudi Arabistan koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanan 'kırmızı listesindeki' ülkelere seyahat yasağını delen vatandaşlarına ağır cezalar ve üç yıllık seyahat yasağı uygulayacağını açıkladı.

Mayıs ayında izin almadan yurt dışına çıkan bazı Suudi Arabistan vatandaşının seyahat düzenlemelerini ihlal ettiğini açıklayan ismini açıklamayan bir içişleri bakanlığı yetkilisi, "Bu kişiler geri döndüklerinde ağır cezalara tabi olacak ve üç yıl boyunca seyahatten men edilecek" dedi.

Suudi Arabistan'ın daha önce; Türkiye, Afganistan, Arjantin, Brezilya, Mısır, Etiyopya, Hindistan, Endonezya, Lübnan, Pakistan, Güney Afrika, Vietnam ve Birleşik Arap Emirlikleri dahil olmak üzere bir dizi ülkenin "kırmızı listeye" alındığını ve seyahat veya transit geçişi yasakladığını açıklamıştı.

Yetkili, vatandaşlarının kırmızı listedeki ülkelere seyahat etmelerinin hala yasak olduğunu vurguladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde