Arabistan’da Türk mallarına ambargo 1 Ekim’de başlıyor

Arabistan’da Türk mallarına ambargo 1 Ekim’de başlıyor

Suudi Arabistan son bir yıldır örtülü olarak sürdürdüğü Türk malları ambargosunu genişletiyor.

Arabistan’da Türk mallarına ambargo 1 Ekim’de başlıyor
16px
24px
28.09.2020 08:55
ABONE OLgoogle

Temmuz ayından bu yana firmalardan Türkiye'den mal alınmayacağına yönelik resmi taahhüt alan hükümetin ambargosu 1 Ekim'de başlıyor.

Suudi Arabistan hükümetinin ambargo hakkında resmi bir açıklama yapmaması ise dikkat çekiyor. Suudi Arabistan'ın Türk mallarına ambargo resmileşti!

Cumhuriyet gazetesi yazarı Jale Özgentürk’ün köşe yazısına göre;

Bölgede 30 yıldır iş yapan bir ihracatçı Suudi hükümetinin ithalatçılara Türkiye'den mal almayacaklarına yönelik taahhütname imzalatmasından sonra taleplerin durduğunu söylüyor.

“Müşterilerimiz Türk ürünlerine alıştı, memnun. Ancak alamıyorlar. Bize üçüncü bir ülke üzerinden gönderin diyorlar” diyor.

Özellikle Hatay, Gaziantep, Diyarbakır gibi güneydoğu illerinden yapılan ihracatın durma noktasına gelmesi nedeniyle bu bölgedeki küçük ve orta ölçekli işletmeler çok tedirgin.

UMRECİLERE YEŞİL IŞIK

Suudi Arabistan corona virüsü salgınından dolayı altı aydır durdurduğu umre ziyaretlerini 4 Ekim tarihinden itibaren başlatıyor.

Umre yapmak isteyen kişilerin gerekli şartları ve usulleri yerine getirmeleri, ilgili makamlardan izin almaları ayrıca Covid-19 olmadıklarına ilişkin rapor sunmaları gerekiyor.

İlk etapta umre hakkı Suudi Arabistan vatandaşlarına tanınacak. Kasımdan itibaren yurt dışından da sınırlı kapasite ile (yüzde 30) umre ziyaretleri gerçekleşebilecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde