Apple hisseleri tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

Apple hisseleri tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple'ın hisseleri bugün 43 yıllık tarihindeki en yüksek fiyatı gördü.

Apple hisseleri tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
16px
24px
05.06.2023 18:35
ABONE OLgoogle

ABD’li teknoloji devi Apple’ın hisseleri, “Yıllık yazılım geliştirici” konferansı öncesinde 17 ay aradan sonra ilk kez bir rekor seviyeye ulaştı. Hisseler tüm zamanların en yüksek seviyesini görse de, piyasa değerleri tüm zamanların zirvesi olan 3 trilyon doların altında kaldı.

Öte yandan Apple’ın günün ilerleyen saatlerinde dokuz yıl önce piyasaya sürdüğü Apple Watch’tan bu yana yeni bir ürün kategorisindeki ilk büyük hamlesi olacak olan “Karma gerçeklik başlığını” piyasaya sürmesi bekleniyor.

Dünyanın en değerli halka açık şirketinin hisseleri en son %1,5 artışla 183,70 dolardan işlem gördü. S&P 500 karşılaştırmalı değerlendirmesindeki %11,5'lik artışa kıyasla 2023'te yaklaşık %40 arttı. Apple, geçen yılın başlarında piyasa değeri 3 trilyon dolara ulaşan tek şirket olmuştu. iPhone üreticisinin ileriye dönük 12 aylık fiyat/kazanç oranı ise sektör medyanı olan 12,79'a kıyasla 28,39.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde