Apple'dan Hindistan adımı... İlk mağaza açıldı

Apple'dan Hindistan adımı... İlk mağaza açıldı

Apple'ın CEO'su Tim Cook, ülkedeki ilk fiziksel mağazanın açılışını yapmak için Hindistan'ı ziyaret etti. Cook, "Yerel topluluklara yatırım yapmak ve iyi bir gelecek inşa etmek için sabırsızlanıyoruz" dedi. Cook, önümüzdeki günlerde başkent Yeni Delhi'de de bir Apple mağazasının açılışına katılacak.

Apple'dan Hindistan adımı... İlk mağaza açıldı
16px
24px
18.04.2023 18:43
ABONE OLgoogle

Dünyaca ünlü teknoloji devi Apple’ın CEO’su Tim Cook, ülkedeki ilk fiziksel mağazayı açmak için Hindistan’a gitti. Hindistan dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon pazarı konumunda bulunuyor. Hindistan’ın Mumbai şehrinde mağaza açılışını yapan Cook, çalışanların tezahürat ve alkışlarıyla karşılaştı. Cook, Perşembe günü başkent Yeni Delhi’de bir mağaza açılışına daha katılacak.

Hindistan’daki Apple mağazalarının açılışından sonra konuşma gerçekleştiren Cook, “Hindistan’ın çok güzel bir kültürü ve inanılmaz enerjisi var. Müşterilerimizi desteklemek, yerel topluluklara yatırım yapmak ve iyi bir gelecek inşa etmek için heyecan duyuyoruz” dedi.

Apple Samsung’un ardından dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi olsa da Hindistan pazarındaki payı sadece %6’lık bir dilimde. Samsung ve Çinli akıllı telefon üreticileri Xiaomi ve Vivo Hindistan’da en çok satan telefon markaları arasında geliyor.

2020 yılında Apple,  Hindistan’da müşterilerin ürünlerini satın almalarını teşvik etmek amaçlı cihazları özelleştirmelerine olanak tanıyan bir çevrimiçi mağaza açmıştı. Öte yandan Apple Hindistan’daki ilk fizikse mağazasını 2021 yılında açmayı planlamış, Covid-19 salgını nedeniyle açılış gerçekleşmemişti.

Counterpoint’in verilerine göre ise Apple Hindistan’a yönelik ihracatını geçen seneye göre %65 artırdı.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde