Antalya Phaselis Antik Kenti SİT alanında bulunan Cennet koyu ve Bostanlık koyu için çevreciler ayakta

Antalya Phaselis Antik Kenti SİT alanında bulunan Cennet koyu ve Bostanlık koyu için çevreciler ayakta

Antalya’da yer alan, 1. Derece SİT alanı olan Cennet Koyu ve Bostanlık Koyu’ndaki projenin iptalini isteyen Antalyalılar; “Phaselis'e Dokunma” adlı bir örgütlenme yarattılar. Örgütlenmenin üyesi olan Erol Malçok “Bu yapılaşmanın durdurulmasını istiyoruz” diyerek Patronlar Dünyasına konuştu.

Antalya Phaselis Antik Kenti SİT alanında bulunan Cennet koyu ve Bostanlık koyu için çevreciler ayakta
16px
24px
28.03.2023 16:36
ABONE OLgoogle

Eneshan SOLMAZ

Kültür ve Turizm Bakanlığı SİT alanı olan yer için “179 metrekare yapı kuracağız” diyerek ihaleye çıktı. Çevreciler bu alana inşaat yapamazsınız derken “179 metrekare” için 47 milyon 737 bin liraya anlaşma imzalandı. Son olarak söylenenin aksine 1000 metrekareye yakın çatı yapılacağı, binlerce metreküp beton kullanılacağı anlaşıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ihaleye konu alan için “sadece 179 metrekare yapı kuracağız” dedi. 

“Phaselis'e Dokunma” sivil toplum hareketinin üyesi Erol Malçok Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a cevap verdi ve şunları söyledi;

“İki koy için toplamda 179 metrekare yer yapılacak dendi fakat sırf 1 koyda 480 metrekare beton döktüler, sonra bunun bir kısmını kaldırdılar. Burası SİT alanı burada çalışma yapılamaz, sadece arkeologlar kazı yapabilir ama betonu gece döktüler, bir kısım kaldırma işlemini de gece yaptılar. “

“ÇEVRE FELAKETİ OLACAK, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK”

Şartnamesinde bin metreküpten fazla beton malzemenin de kullanılacağı görülen SİT alanındaki projenin inşası için PVC, demir ve alüminyum gibi malzemeler de kullanılacak. “Phaselis'e Dokunma” platformu adına Erol Malçok bu durum için de şöyle konuştu;

“Bakan Mehmet Nuri Ersoy TV programına katıldı sadece 5 kadın 5 erkek 1 engelli tuvaleti ve 179 metrekare alan yapacağız dedi. Bunları yapacaksınız madem portatif yapın, bekçi görevlendirin bunlar için mi 47 Milyonluk ihale yapıldı, burası SİT alanı konuyla ilgili suç duyurusunda da bulunduk.
İhale dökümanında ağaçların korunmasından yüklenici firma sorumludur yazıyor, şimdiden, yol amaçlı bazı ağaçlar söküldü, Bakan orada zaten otopark olduğunu söylüyor ama orada otopark yok, muhtemelen yanlış bilgi akışı var” dedi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde