Anlaşma imzalandı: İbrahim Çeçen devrediyor

Anlaşma imzalandı: İbrahim Çeçen devrediyor

Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı Antalya Havalimanı’nın ortaklarından IC Holding, yüzde 49 oranındaki hissesini TAV Havalimanları’na devretmek üzere anlaşma imzaladı.

Anlaşma imzalandı: İbrahim Çeçen devrediyor
16px
24px
27.02.2018 22:51
ABONE OLgoogle

İnşaat, enerji üretimi-dağıtımı, turizm, sanayi ve altyapı sektörlerinde faaliyet gösteren IC Holding ve grup şirketleri, Antalya Havalimanı’ndaki hisselerini, TAV Havalimanları Holding’e devrediyor. TAV Havalimanları Holding, Antalya Havalimanı’nın yüzde 49 hissesine sahip olacak.  Yapılan anlaşmaya göre, TAV, Alman Fraport ile eşit kontrol ve %50 temettü hakkına sahip olacak.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi ve Rekabet Kurumu onaylarının ardından devir tamamlandığında TAV, diğer mevcut ortak Fraport ile eşit kontrol ve %50 temettü hakkına sahip olacak.

Antalya Havalimanı Hakkında

Antalya Uluslararası Havalimanı, yıllık gelen yolcu sayısı bakımından, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan sonra Türkiye’nin ikinci en büyük havalimanıdır. IC Altyapı tarafından 2004 yılında hizmete açılan Havalimanı’nın diğer ortağı ise Alman Fraport AG’dir.

TAV Hakkında

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki lider markasıdır. İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışında çok sayıda havalimanının işletmeciliğini yürütmektedir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde