Ankara'da ilk kez düzenlendi: Kımız Fest

Ankara'da ilk kez düzenlendi: Kımız Fest

Kazakistan Kültür ve Spor Bakanlığı ile Kazakistan'ın Ankara Büyükelçiliğinin işbirliğinde Ankara Kımız Festivali düzenlendi.

Ankara'da ilk kez düzenlendi: Kımız Fest
16px
24px
22.05.2023 05:46
ABONE OLgoogle

Ankara'da Kazak Obası'nda düzenlenen Kımız festivalinde Türkiye ve Kazakistan milli marşlarının okunmasıyla başlayan festivalde davetlilere geleneksel Kazak yemekleri ikram edildi.

Kazakistan dışında ilk kez düzenlenen festivale, Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Türkiye'de yaşayan Kazaklar ve çok sayıda davetli katıldı.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, burada yaptığı konuşmada, "Bugün Türk Dünyası’nın ortak geleneği olan lezzetli kımız içeceğimizi sizlere tanıtmak amacıyla ilk defa böyle bir festival düzenlemenin heyecanını yaşıyoruz" ifadesini kullandı.

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev de kımızın Türk kültürünün önemli bir parçası olduğuna işaret ederek, "Bu festival ilk kez Kazakistan dışına taşınmış olup, Anadolu'nun kalbi olan Ankara'da kutlanıyor" diye konuştu.

Kımız Fest'in aslında Kazakistan'da bir bayram olduğunu belirten Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev, festivalin her sene yapılmasını arzu ettiklerini söyledi.

katılımcılara canlı olarak kımız hazırlama süreci anlatıldı, Kazakistan el sanatları, müzik ve dans gösterisi yapıldı.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde